Goede doelen wereld
Image default
Mobiliteit

Ritregistratie bijhouden voor belastingdienst

Heeft u een verzoek van de Belastingdienst ontvangen om uw ritregistratie aan te leveren? Of wilt u juist voorkomen dat u een boete riskeert bij de Belastingdienst? Het bijhouden van een ritregistratie zorgt er niet alleen voor dat u aan de fiscus kunt laten zien dat u alles op orde heeft, maar het geeft u ook de mogelijkheid om zelf precies te zien hoeveel kilometer u privé en zakelijk heeft gereden. Ideaal als u bijtelling wilt voorkomen of uw kilometers wilt declareren.

 

Rittenregistratie Excel

Houdt u uw rittenregistratie in Excel bij? Prima. Daarmee maakt u het uzelf én de Belastingdienst al een stuk makkelijker. Alle kilometers en ritten moeten in het Excel formulier worden gezet. Op elke afspraak of bijeenkomst waar u bent, moet u het adres inclusief postcode en huisnummer en kilometerstand noteren. Wist u dat een zakelijke rijder in Nederland gemiddeld 2 tot 4 uur per maand aan een handmatige kilometerregistratie kwijt is? En dat is tijd die u veel  beter en leuker kunt besteden.

 

Ritregistratie belastingdienst

De fiscus controleert periodiek op verschillende locaties. Denk daarbij aan de IKEA in het weekend, de bouwmarkt in de avond en een pretpark op doordeweekse dagen. Heeft u aangegeven dat u niet privé rijdt, maar staat uw auto daar wel? Dan is de kans aanwezig dat u een controle krijgt. Heeft u echter een goede reden dat u daar was, zoals het bezorgen van producten of het leveren van een dienst, is dat natuurlijk geen enkel probleem. Zorg ervoor dat u dan een pakbon, werkbon of andere bevestiging van die afspraak heeft. Zo voldoet uw ritregistratie voor de Belastingdienst.

Ritregistratie

Ritregistratie kan tegenwoordig heel eenvoudig met een ritregistratiesysteem. Dit is een klein kastje dat in uw auto wordt ingebouwd en automatisch uw ritregistratie volledig uit handen neemt. Van iedere rit worden automatisch de gevraagde gegevens opgeslagen, en kunt u zelf de exacte rit nog eens terugkijken via een online account of smartphone app. TrackJack: zo makkelijk kan rittenregistratie zijn.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/