Goede doelen wereld
Image default
Mode en Kleding

De juiste optometrist vinden

Dat je misschien nog nooit van een optometrist gehoord hebt dat is zo vreemd niet. Misschien ben je het woord wel pas tegengekomen toen je ging zoeken op de oogklachten die jij hebt of iemand uit je gezin. Een optometrist kan je helpen bij diverse klachten, maar waar kan je nou een goede optometrist vinden?

Wanneer moet je naar een optometrist toe?

Heb jij last van je ogen en is er niet te verklaren waar dat dit vandaan komt? Dan doe je er goed aan om eens naar de optometrist te gaan. Iemand die zich bezighoudt met optometrie die kijkt net iets verder dan dat een opticien doet. De onderzoeken die gedaan worden door een optometrist zijn ook niet te vergelijken met die van een opticien.

Eerst naar de optometrist

Waar je voorheen meteen doorgestuurd werd naar de oogarts daar is er nu een soort van tussenstation, de optometrist. Als de optometrist jou om de een of andere reden niet verder kan helpen of er moet iets gedaan worden wat hij of zij niet kan dan ga je doorgestuurd worden naar de oogarts.

Waar kijkt een optometrist naar?

Een optometrist kijkt niet alleen of jij nog scherp kan zien maar kijkt ook of er eventueel sprake is van een oogziekte zoals bijvoorbeeld staat of een glaucoom. Dit zijn ziektes die langzaamaan kunnen ontstaan maar wel ernstige schade aan kunnen richten. 

Ook zijn er een aantal oogziekten die vaker in een familie voorkomen. Je kunt er dus van spreken dat dit te maken hebben met een erfelijke belasting. 

Voordat de optometrist allerlei verschillende onderzoeken gaat doen bij jou wordt jou eerst het een en ander aan vragen gesteld. Dit zijn niet alleen vragen die direct te maken hebben met jouw ogen maar ook vragen die gaan over jouw algehele gezondheid. Heb jij bijvoorbeeld last van diabetes dan kan dit weerslag hebben op jouw ogen.

Hoe vind je een goede optometrist?

Je kunt een goede optometrist vaak vinden door bij een opticien binnen te stappen en te vragen of dat hun er een in dienst hebben. Bezoekers van een opticien weten vaak niet eens of ze nu met een opticien te maken hebben of met een optometrist dus ernaar vragen is echt niet gek. Zo weten wij bijvoorbeeld dat er bij Opticien Roermond een goede optometrist rondloopt die jou zeker goed kan helpen.

Mocht het zo zijn dat de optometrist niet zeker is van zijn zaak of vind dat er nog verder gekeken moet worden dan dat de optometrist kan dan kan deze jou een doorverwijzing geven naar een oogarts in het ziekenhuis. Een opticien, een optometrist en een oogarts werken nauw met elkaar samen. Zij houden jou in het oog!

 

https://www.heimingaben.nl/