Goede doelen wereld
Image default
Mode en Kleding

Het perfecte witte shirt

Witte shirts vormen een ware basis aanvulling in je garderobe. Ze zijn geschikt voor elk seizoen en daarvoor een echte trouwe vriend voor je styling. Tijdloos, draagbaar en een frisse start voor iedere outfit. Wanneer je eenmaal het perfecte exemplaar hebt gevonden, zal deze zeer zeker niet ongedragen in de kast blijven hangen. Wij vertellen je graag wat meer over het vinden van de perfecte stof voor jouw witte shirts.

100% katoen

Doorgaans wordt een wit shirt volledig uit katoen gemaakt. Katoen is namelijk een natuurlijk materiaal en een sterke stof, die lang mooi blijft. Het zit niet alleen comfortabel, maar het behoudt ook zijn vorm én is een stof dat ademt. Daarom is katoen zeker een goede basisstof om voor te kiezen.

Zijde

Deze stof staat bekend als soepel en elegant met een subtiele glans. Daar komt nog eens bij kijken dat het vrijwel niet kreukt en door de zachte structuur voelt het ontzettend aangenaam op de blote huid.

Viscose

Een met katoen vergelijkbare stof en is gemaakt van kunstmatige vezel. Een nadeel van viscose is dat deze minder stevig is dan de katoenen tegenpool. De stof is luchtdoorlatend en daardoor zeer geschikt voor de zwoele zomerdagen.

Lyocell en Modal

Lyocell is een duurzame stof dat gemaakt wordt van houtsnippers van de eucalyptusboom. Het valt net als zijde en heeft eenzelfde subtiele glans. Het kreukt weliswaar minder dan viscose, maar neemt wel meer vocht op. Modal lijkt daarentegen veel op katoen en is zacht, comfotabel én valt flatterend op het lichaam.

https://web-wings.nl/