Goede doelen wereld
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn de leukste armbanden met naam?

Wie op zoek is naar een persoonlijk cadeau komt al snel uit op een armband met naam. Origineler kan toch niet als de voornaam van je geliefde gegraveerd of gestempeld staat in de bedel die aan je armband hangt. Vroeger had je die naamplaat armbandjes die je als baby kreeg, maar tegenwoordig is er heel wat moois op de markt. Maar waar koop je nou zo’n persoonlijk sieraad?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je precies wil. Hoeveel namen wil je op of aan je armband en welke stijl heb je? Houd je van zilver of juist goud en wat is je budget? Hoeveel tijd heb je voordat je je bestelling in huis wil hebben? Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je de juiste keuze wil maken. 

Armbanden voor moeders

Mama armbanden met namen vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Met hangers waar meerdere namen op passen of babyvoetjes die symbool staan voor de geboorte. Die zijn helemaal ingesteld op de beleving van een zwangere vrouw of kersverse moeder. En wanneer de baby dan eenmaal is geboren kan de naam van de kleine erop gezet worden. En op de achterzijde misschien de geboortedatum, dat maakt het nog unieker. 

De meest bestelde naamarmbanden zijn gemaakt voor moeders. Niet heel gek, want zij dragen de namen van hun kinderen natuurlijk heel graag dichtbij zich. Zoiets krijg je cadeau als je pas bevallen bent, bijvoorbeeld als baargoud. Dat is een geschenk dat je van je partner krijgt als dank voor de zwangerschap en bevalling. Ze noemen het ook wel eens werpgoud of kraamgoud en het hoeft niet altijd van goud te zijn, maar kan ook van zilver.

Vriendschapsarmbanden

Samen met je vriendin een BFF armband laten maken of de naam van je vriend of man aan je pols hangen, vriendschaps armbanden zijn tegenwoordig steeds populairder. Van de geweven vakantie armbandjes die je in elk zonnig oord kan kopen tot een dure versie van een edelmetaal, voor echte vriendinnen maakt dat niet uit. Kies samen het zelfde ontwerp uit, dan matchen jullie perfect en is het een echte set. Dan ben je altijd samen ook al zie je elkaar niet elke dag.

Baby- en kinderarmbandjes met naam

Tot slot zijn er de persoonlijke kraamcadeautjes. Zo’n zilveren armbandje met naamplaatje is niet alleen leuk om te dragen door de baby, maar het legt ook de babytijd vast. Meestal dragen ze deze bandjes een aantal jaar, waarna het 

Bij een juwelier of online bestellen

Sieraden laten graveren kan je bij vrijwel elke juwelier in de buurt laten doen. Maar ze moeten maar net een collectie in huis hebben die jij mooi vindt. Als je wat gerichter wil zoeken, dan is het misschien een goed idee om online rond te kijken. Daar kan je je keuze maken uit een enorm assortiment en vind je misschien wel iets dat beter bij je past.

Houd er wel rekening mee dat deze online aanbieders meestal wel een wat langere levertijd hebben. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, check dan eerst of het wel een betrouwbare webshop is. Zie je goede reviews, hebben ze een duidelijke garantie vermeld op hun website, kan je iets op social media van ze terug vinden? Misschien hebben ze wel een keurmerk. Allemaal zaken waarmee je kan beoordelen of je met een goede partij in zee gaat.

Lettertypes

Als je de armband hebt geselecteerd, dan is het tijd om een lettertype uit te kiezen en de namen door te geven die op de bedels of hangertjes moeten komen. Let goed op dat je geen spelfouten maakt, want meestal valt dat buiten de garantie. Dubbel checken dus, net als de cijfers als je een geboortedatum erbij wil zetten. Daarna kom je meestal in het betaalscherm en kan je je order verder afronden.

Conclusie

Er is niets persoonlijkers om te geven of krijgen dan een armband met naam. Het zijn vaak sieraden die je voor een hele lange periode draagt en die een hele speciale betekenis hebben. Kies daarom heel bewust voor de juiste versie, dan heb je er jarenlang plezier van.