Goede doelen wereld
Image default
Sport

Aandachtspunten bij het organiseren van een bedrijfstoernooi

Een bedrijfstoernooi is een leuke en informele manier om je personeel en bedrijven uit de buurt beter te leren kennen. Maar het organiseren van een dergelijk evenement neemt een hoop tijd in beslag en vraagt om een goede planning. Daarom hieronder wat tips die je helpen bij de organisatie van jouw bedrijfstoernooi.

Vele handen maken licht werk

Schakel zo snel mogelijk hulp in. Voor het organiseren van je bedrijfstoernooi moet er een hoop geregeld worden en wanneer je hulp krijgt van mensen gaat dit een stuk sneller. Je kunt delen van de organisatie naast elkaar laten lopen waardoor je veel sneller klaar bent.

Hier denk je aan bij de voorbereiding van je bedrijfstoernooi

Allereerst heb je een datum nodig voor je bedrijventoernooi. De aanloop naar, of het begin van de zomer is hier een goede tijd voor. Voor veel bedrijven is de ‘komkommertijd’ aangebroken en iedereen is al half onderweg naar de zomervakantie. Een gezellig bedrijfstoernooi is dan dé manier om het jaar leuk af te sluiten!

Daarnaast is het budget een belangrijk punt van aandacht. Hoeveel je te besteden hebt voor de organisatie van je evenement is bepalend voor veel onderdelen van je toernooi. Op welke locatie je terecht kunt bijvoorbeeld. Maar ook hoe luxe de prijsuitreiking wordt. Een echte beker voor het voetbal of een kampioensschaal staat natuurlijk leuk maar is een stuk prijziger dan een eenvoudige medaille of bokaal zonder opsmuk.

Denk aan het verloop van de dag

Hoe zorg je voor een goede ontvangst? Heb je hier mensen voor nodig of werk je bijvoorbeeld met bordjes of laat je via WhatsApp weten waar de deelnemers en toeschouwers moeten zijn? Heb je al een wedstrijdindeling gemaakt? Hou hierbij overigens rekening met de tijd. Je kunt beter wat ruimer inplannen want wedstrijden lopen vrijwel altijd een paar minuten uit. Eindigt de dag met het uitreiken van de gouden medaille of komt er daarna nog een feest of een barbecue? Verwerk al deze punten in je draaiboek. Zo zorg je voor een goede tijdsplanning en komen de belangrijkste onderdelen aan bod.