Goede doelen wereld
Image default
Sport

Overal kun je tot rust komen

Als Sittardenaar heb je vele redenen om gestrest te raken. Bijvoorbeeld wanneer Fortuna zich laat zoekspelen in meerdere wedstrijden achter elkaar, of ieder stoplicht staat op rood na een lange dag werken. Om weer tot rust te komen is het uiteraard mogelijk om bij een vereniging yoga in Sittard te beoefenen, maar het kan zijn dat je hier niet de tijd voor hebt. Wees daarom niet bang, want met behulp van deze blog kun je nu ook thuis lekker tot rust komen.

De Zonnegroet

Deze oefening bestaat uit een serie van 12 houdingen, die in een ononderbroken en soepele beweging worden uitgevoerd. Bij de uitvoering van deze houdingen werken de ademhaling én beweging in één flow samen. Dit helpt je bij het wakker worden én het geeft je energie voor de gehele dag! Dit is daarom een perfecte oefening voor in de ochtend, wat de naam waarschijnlijk al deed vermoeden.

De Krijger

Een mooie aanvullende oefening op de Zonnegroet is de Krijger. Bij deze oefening wordt de focus gelegd op de benen, waardoor deze worden versterkt. Ook zorgt het voor een betere verbinding van het bovenlichaam met het onderlichaam. Daarnaast zorgt het voor een soepelere rug en schouders en tot slot zal je borstkas worden verruimt, waardoor je je ademhaling kunt verdiepen.

Liever niet thuis

Beginnen aan yoga is voor vele toch een grote stap, je wordt namelijk veelal toch met de neus op de feiten gedrukt. Je bent niet meer het lenige en fysiek sterke persoon van een aantal jaar terug. Wil je om deze reden liever begeleiding krijgen? Als je yoga sittard op zoekt, vind je eenvoudig een vereniging bij jou in de buurt.

https://www.yogageleen.nl/yoga-sittard/