Goede doelen wereld
Image default
Sport

Ruiterkleding op maat bestellen

Iedereen die regelmatig paard rijdt weet dat goede en goed passende kleding van groot belang is. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de kleding tijdens het rijden niet gaat schuren. Ademend materiaal zorgt voor dat zweet goed wordt afgevoerd en flexibiliteit van de stof geeft je zo veel mogelijk bewegingsvrijheid. Als je vaak rijdt is het aan te raden om te kijken naar ruiterkleding op maat. En als je ook wedstrijden rijdt is je uiterlijk natuurlijk ook van groot belang.

Begin met een goede rijhelm op maat

Je cap is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. Een cap beschermt je hoofd, mocht je onverhoopt een keer van het paard vallen. Maar ook als je gewoon op de manege rondloopt is het aan te raden om een cap te dragen. Je kunt altijd een keer uitglijden over los stro of tegen een onverwachts openzwaaiende staldeur aanlopen. De Samshield cap is zo ontworpen dat je deze de hele dag comfortabel kunt dragen. Dankzij de unieke luchttoevoer blijft je hoofd koel. En door de cap op maat te laten maken bij en specialist voorkom je dat de helm gaat knellen of juist te los op je hoofd zit.

Nu de rest van je outfit nog

Hoe vaak ga je rijden? Doe je ook aan wedstrijden? En zo ja, zijn dat dan springwedstrijden of dressuurwedstrijden? De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk voor je uiteindelijke kledingkeuze. Samshield kleding bestaat bijvoorbeeld uit een brede collectie met wedstrijdjasjes, polo’s en rijbroeken. Over rijbroeken gesproken, als je wedstrijden rijdt is de Vestrum rijbroek een echte aanrader. Niet alleen is pasvorm perfect maar dankzij de fraaie styling zijn deze rijbroeken perfect voor iedere wedstrijd!

Vergeet je paard niet!

Met name bij wedstrijden rust je ook je paard uit met bijvoorbeeld een bijpassend zadeldekje of de zachte bandages van PS of Sweden. Van dit merk kun je ook halsters, teugels en andere items kopen waarmee je paard er net zo verzorgd uitziet als jij zelf!

Gerelateerde artikelen

De ideale step om mee te sporten

Voor fitness Ede kunt u bij ons terecht

Sportschool Zaandam