Goede doelen wereld
Image default
Sport

Tijdens het oefenen met squash je racket controleren

Tijdens deze oefening leer je jezelf ook om het racketgezicht aan te passen. Om de bal boven de servicelijn te slaan, opent u uw racketgezicht een beetje en buigt u waarschijnlijk uw knieën meer dan gewoonlijk.

Om de bal onder de servicelijn te slaan, zal je gewichtsverdeling veranderen en dat zal het gewicht waarmee je de bal slaat veranderen.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Ga in het midden van de baan staan en sla een backhand in de eerste zijwand. Er moet voldoende kracht en hoogte op de bal zitten om over je hoofd te gaan en op de volleybal van de tweede zijwand te moeten stuiteren. Geef de bal de kans om te stuiteren voordat je hem recht tegen de zijwand van de bal aanbrengt.

Ga zo door en raak de backhand na de backhand over je hoofd.

Deze oefening leert je om je snel aan je omstandigheden aan te passen. Het zal je voetenwerk verbeteren, het zal je situatiebewustzijn verbeteren en hopelijk eindigt het met het verbeteren van je backhand.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Gebruik kegels om een nieuwe lijn te maken op ongeveer 2 meter van de achterwand, dit keer van zijwand naar zijwand.

Dus, als je in dit kanaal opereert, probeer dan dezelfde zijwaartse oefening te doen als bij het spelen in dit kanaal.
Het grote verschil hier is natuurlijk dat je iets minder ruimte hebt om mee te spelen – nou ja, veel minder ruimte om te spelen.

De oefening zal je mentale standvastigheid testen, dus weiger de verleiding om vals te spelen, ongeacht hoe uitdagend het wordt. Blijf backhands slaan, en denk niet eens aan een forehand!

Juist, we vermoeden dat je je op dit moment misschien een beetje verveeld raakt. Dus we gaan wat ballonnen meenemen. De manier waarop je deze oefening uitvoert, wordt bepaald door het niveau van je spel.

Geef jezelf een schot voordat je de bal absoluut in de doelballon in het midden van de voormuur boort. Dit is het wilde wilde westen. De enige regel is dat je alleen je backhand mag gebruiken.

Dus, dat is één zelfinvoer in de voormuur en met je tweede schot probeer je een ballon te laten ontploffen. Als je het gevoel krijgt dat er te veel ballonnen op het punt staan om hier te ontploffen, kun je misschien een stukje krant op de voormuur krijgen.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores. Een grote Nederlandse squash webshop.

Het wordt sterk aangeraden om als uitgangspunt voor deze rally de service box te nemen. Afhankelijk van je niveau, zal je waarschijnlijk verrast zijn door hoe vaak je die ballonnen mist. Het punt van deze oefening is de balans tussen kracht en nauwkeurigheid of in ieder geval het aanmoedigen van u om dit te doen.

Soms worden de beste squashoefeningen zonder bal uitgevoerd – en hoeven ze niet eens op een squashbaan te worden uitgevoerd. Het enige wat je nodig hebt is je racket en een spiegel voor deze oefening.

Bij gebrek aan een spiegel, om welke reden dan ook, zal een raam of een glazen achterruit met een goede reflectie waarschijnlijk voldoende zijn.

Oefen gewoon je backhandslag of beweging vanuit een statische positie. Focus op de schommel. Visualiseer het.

Als een stap in de goede richting kun je dan kijken of je er een element van een bal aan kunt toevoegen. Ook dat hoeft niet eens op een squashbal te gebeuren. Voordat je daarmee begint, moet je er wel voor zorgen dat je duidelijk bent over het juiste contactpunt voor je schot.

Normaal gesproken sla je de bal ruwweg waterpas met je rechterbeen. Stel je voor dat je een druppel golf neemt. Met andere woorden, strek je arm recht uit in een rechte hoek ten opzichte van de grond. Zorg ervoor dat u zich op uw gemak voelt met uw houding en dat u zich op uw gemak voelt wanneer de bal door uw slag valt.

Focus op de lichaam/heuprotatie en de gewichtsoverdracht. Uw racket moet al in de juiste positie staan voordat u de bal laat vallen. De kracht met deze slag moet vooral via de arm worden opgewekt.

De fout die sommige mensen maken is om de bal te dicht bij het lichaam te laten vallen en dat heeft een negatieve invloed op de swing. Zorg ervoor dat je jezelf genoeg ruimte geeft om je volledig in te zetten voor de swing en een gezonde follow through te produceren terwijl je bezig bent.

De volgende stap in deze progressie is om de bal één keer te laten stuiteren voordat je hem vanuit een statische positie raakt. Laat niets los wat je eerder hebt gedaan. Je bent nog steeds in een statische positie en er is geen longeren naar voren.

Concentreer je op het zwaaiwerk dat je gedaan hebt voordat je de bal liet stuiteren.

De enige variabele die sommige spelers zouden kunnen verkiezen, is het gooien van de bal tegen de zijwand en het één keer laten stuiteren vooraleer de bal aan de beroerte deel te nemen. Het kan echter moeilijk zijn om regelmatig contact te maken op hetzelfde punt.

De backhand swing is een ingewikkelde zaak. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tennis, heb je niet de mogelijkheid om extra steun te bewijzen met je andere hand/arm. Nou, je hebt waarschijnlijk de optie, maar het is niet praktisch in de context van een squash-spel.

Een dubbelhandige schot zou uw bereik en bereik beperken.

Soms hebben spelers moeite om zich aan te passen aan het gevoel van een squashbal. Dus er is de mogelijkheid om die backhandschommel te verbeteren met behulp van een schuimbal. Je kunt zelfs de schommel van de tweede bounce van de schuimbal oefenen.

Het is een eenvoudige routine. Strek je arm uit en laat de bal op een comfortabele lengte van je lichaam vallen.
Het idee om de bal op een comfortabele afstand van de bal te laten vallen is

https://www.qss-squash.nl/