Goede doelen wereld
Image default
Sport

Wat zijn de voordelen van een hometrainer?

Je bent op zoek naar een fitnesstoestel, maar weet niet welke de juiste voor jou is. In dit artikel worden de voordelen van een hometrainer uitgelegd en worden een paar hometrainers behandeld, zoals de Life fitness en Virtufit hometrainer.

Je hebt geen last van slecht weer

Fiets je graag af en toe in de zomer als het lekker zonnig weer is. Maar stop je hiermee zodra het begint te regenen of vriezen? Dan is een hometrainer dé oplossing. Bij slecht weer kun je ook binnen beginnen met fietsen. Zo blijf je ook bij slecht weer in beweging. Wat je indoor fietstocht nog boeiender maakt, is een leuke film of serie kijken tijdens de inspanning.

Je verbeterd je conditie

Tijdens je workout op een hometrainer ben je aan het werken aan je conditie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een intervalprogramma. Met dit programma kun je een periode harder en zwaarder fietsen en dan een periode langzamer en lichter fietsen. Dit zal over een langere periode leiden tot een verbeterde conditie. Naast het interval programma zijn er nog vele andere die helpen je uithoudingsvermogen te optimaliseren.

Wat zijn goede hometrainers voor thuis?

1. Virtufit hometrainer

De VirtuFit hometrainer is eenvoudig en snel op te vouwen en blijft toch stabiel tijdens het sporten. Je hometrainer zal niet meer in de weg staan met de inklapbare virtufit hometrainer! Veel opvouwbare hometrainers blijven niet stabiel staan tijdens gebruik. De  Virtufit heeft hier geen last van. De Virtufit hometrainer bevat een display, waarop je de afstand, hartslag, calorieën en snelheid kunt zien. De hartslag wordt gemeten met een hartslagsensor.

2. Life fitness hometrainer

Er is een reden waarom Life Fitness-hometrainers in sportscholen overal ter wereld te vinden zijn. De Life Fitness Hometrainer loopt soepel en is van een premium merk. Profiteer van de innovatie en het onderzoek waar de hometrainers van Life Fitness bekend om zijn. Zodra je op de hometrainer van Life fitness stapt, voelt deze vertrouwd aan. Hij bevat een fietszadel en ergonomische handvatten.