Goede doelen wereld
Image default
Vakantie

Genieten in Twente

Wanneer jullie samen een paar dagen weg gaan, wil je maximaal genieten. Al vanaf het moment dat je aankomt in je vakantiehuisje wil je het gevoel van thuiskomen ervaren. Overdag wil je kunnen genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft, zoals een prachtige omgeving waar natuur en stad samen het landschap vormen. Misschien wil je een bezoek brengen aan boeiende musea en natuurlijk theater, kunst, cabaret en muziek.

Dit alles vind je in het oosten van Nederland. Vooral Twente is een streek waar het bruist en borrelt.

Funshoppen in historische steden

De regio is rijk aan historische dorpen, steden en stadjes. Vooral de invloed van het Hanzeverbond is goed te herkennen in de herenhuizen die rijk van ornamenten zijn voorzien in steden als Deventer en Zwolle. Deze steden bruisen trouwens nog steeds en zijn een favoriete bestemming om te funshoppen. Trouwens, ook de niet-Hanzesteden, bijvoorbeeld Enschede en Almelo hebben een aantrekkelijk stadscentrum. Vergeet ook Kampen niet, waar (naar eigen zeggen) de langste winkelstraat van Nederland te vinden is. Of die claim klopt weten we niet, maar met de vele hippe winkeltjes, boetiekjes en trendy woonwinkels kan de shopaholic in je helemaal los. En dan hebben we de sfeervolle zijstraten nog niet eens benoemd.

Cultuur snuiven

De musea in Twente hebben een naam hoog te houden. Museum de Fundatie of het Rijksmuseum Twente doen er alles aan om hun reputatie in binnen- en buitenland hoog te houden. Muzikaal heeft Twente ook veel te bieden, zo geeft het Orkest van het Oosten, of de Nederlandse Reisopera regelmatig acte de présence in de diverse schouwburgen.

Lekker tot rust met een weekendje Twente

Na een dag vol nieuwe indrukken strijk je samen neer in je vakantiehuisje, waar je onder het genot van een drankje kunt napraten over wat je al gezien hebt. En als jullie dan eindelijk de slaapkamer opzoeken zul je merken dat het bed veel lekkerder ligt dan thuis. Dit is het ware ontspannen!

En ‘s morgens? Dan genieten jullie samen van een lekkere kop koffie en een heerlijk ontbijtje, terwijl je plannen maakt voor de dag. Waarschijnlijk ontdekken jullie dat er veel teveel te doen is. Maar vrees niet, het is toegestaan om vaker dan één keer gebruik te maken van de vakantiehuisjes in Twente.

Benieuwd naar het aanbod aan heerlijke vakantiehuisjes waar je helemaal tot rust kunt komen? Breng dan eens een bezoek aan onze website www.visittwente.nl.

https://www.visittwente.nl/overnachten