Goede doelen wereld
Image default
Vakantie

Investeer in Zwitsers recreatief onroerend goed

Zwitserland is een prachtig land en veel Nederlanders willen hier dan ook een (tweede) woning aankopen. De woningmarkt en hypotheken zijn hier echter anders geregeld. Zo hebben maar weinig bewoners een eigen woning, is de hypotheekadviesbranche klein en kunnen ze niet boetevrij aflossen. Een ander opmerkelijk verschil is dat een Zwitserse hypotheek bestaat uit twee delen. Lees hier meer over op deze pagina.

Bekijk ook: vakantiehuis kopen in Zwitserland

Hypotheekverschillen met Zwitserland

In feite zijn er vier grote verschillen tussen een hypotheek in Zwitserland en Nederland:

  1. Brengt meer eigen vermogen. Banken lenen vaak maar 80% uit, dus tot 20%. Voor tweede woningen kan dit oplopen tot 60%. Dat betekent dat u minimaal 40% eigen vermogen moet inbrengen.
  2. Terugbetalen zonder boete is niet mogelijk in Zwitserland
  3. Aangezien Zwitserland geen onafhankelijk taxatiebureau heeft, gebruiken banken hun eigen factoren, experts en parameters om onroerend goed te prijzen.
  4. Het aantal hypotheekadviseurs is minimaal.  Een hypotheek bestaat uit twee delen.

Vooral de laatste genoemde kan verwarring opleveren, wanneer u een tweede huis wilt aankopen in Zwitserland. Uw eerste hypotheek dekt doorgaans ongeveer 60-65% van de aankoopprijs, maar u hoeft deze niet af te betalen. Het tweede deel dekt het resterende bedrag van de lening en dient u wel terug te betalen.

Bekijk ook: hypotheek in Zwitserland afsluiten

Vanzelfsprekend staat de woning borg voor het eerste deel van de lening, maar in theorie kan deze van generatie op generatie worden overgedragen. Er zijn verder geen voorwaarden verbonden aan deze afbetaling.

Tweede huis in Zwitserland aankopen

Niet alleen is een tweede huis in Zwitserland een fantastische bestemming voor vakanties, maar het is tevens een slimme investering. De stabiele huizenmarkt en verhuur mogelijkheden resulteren in een stabiel rendement, waarmee vermogen weerbaar is tegen invloeden als inflatie of vermogenbelasting.

Ontdek de investeringsmogelijkheden in combinatie met een vakantiehuis of tweedehuis op een schitterende locatie in Zwitserland. Bekijk alvast het aanbod of neem direct contact op voor een informatiegesprek met de specialisten van FIRST.

https://firstandsecondhomes.com