Goede doelen wereld
Image default
Vakantie

Pak eens een hotel in Overijssel

Ben je op zoek naar een leuke bestemming om samen met je partner naar toe te gaan? Een plek waar jullie de stress even achter je kunnen laten en vol aandacht voor elkaar kunnen genieten? Denk dan eens aan Overijssel.

Overijssel is een provincie met een lange historie, met de periode van de Hanzesteden als hoogtepunt. Met dank aan de rivier de IJssel en goed gesloten bondgenootschappen groeiden de Hanzesteden als Deventer en Zwolle uit tot belangrijke handelscentra. De welvaart die daarmee gepaard ging zie je overal in de stad terug. De steden staan vol monumenten en architectonische hoogtepunten.

Ook buiten de stadsmuren is Overijssel zeer de moeite waard. Zodra je de stad verlaat, geniet je van de prachtigste landschappen. Kijk je nog even over je schouder, dan zie je het silhouet van de stad in de wijde ruimte liggen en krijg je even het gevoel dat je een paar eeuwen terug in de tijd bent gereisd.

Natuurlijke hoogtepunten zijn het Nationaal Park De Weerribben, het Vechtdal en de Sallandse Heuvelrug. Ook Giethoorn, het Venetië van het Noorden, mag je niet overslaan.

Hotels: modern en klassiek

Om echt maximaal van Overijssel te genieten raden we je aan één of twee overnachtingen te boeken in een van de vele hotels in de regio. Het aanbod aan hotels in Overijssel is een mooie weerspiegeling van de diversiteit van de provincie. Zo kan iedereen, ongeacht de omvang van de portemonnee, een fijne accommodatie vinden.

Voor de ultieme luxe en comfort kies je voor een van de sterrenhotels van een hotelketen, terwijl je voor een romantisch weekendje misschien liever een kleinschaliger boutique hotel kiest.

Als je een echt bijzondere slaapplaats wilt kun je ook verblijven modern hotel met designkamers, een oud klooster, kasteel of zelfs de oude vrouwengevangenis van Zwolle.

De meest bijzondere hotels in Overijssel bij elkaar

Op Visitoost.nl hebben we een overzicht gemaakt van de beste, leukste of meest bijzondere hotels uit de provincie. Ook bespreken we de vele argumenten en redenen waarom een bezoek aan Overijssel eigenlijk bij iedereen op het wensenlijstje zou moeten staan. In Overijssel is zoveel te doen en te beleven, je blijft terugkomen.

Bezoek visitoost.nl en laat je inspireren. We zien je graag snel in Overijssel.

https://www.visitoost.nl/Overnachten/hotels/

Gerelateerde artikelen

Op pad naar de Ardennen? Verblijf in een van de vakantiepark in de Ardennen

Glamping Nederland

Een bijzondere groepsaccommodatie met voor elk wat wils