Goede doelen wereld
Image default
Vervoer en transport

Hoe kan je een pallet versturen als MKB-bedrijf?

Als MKB-bedrijf verstuur je hoogstwaarschijnlijk voornamelijk parcels. Toch zal het voorkomen dat je voor grotere ladingen zo nu en dan pallets gebruikt. Het is echter lastig om hier goede dienstverleners te vinden, omdat de meeste transportbedrijven voornamelijk volle ladingen van 33 europallets accepteren. Toch kan je bijvoorbeeld bij Quicargo al terecht voor kleine zendingen. Een pallet versturen wordt daarmee ook gemakkelijk voor MKB-bedrijven, die onregelmatig transport nodig hebben.

Incidenteel en kleine aantallen pallets laten vervoeren in Nederland

Heb je pallet transport nodig vanuit Rotterdam naar Venlo, van Amsterdam naar Groningen of van Alkmaar naar Enschede? Met digitale platformen is dit allemaal mogelijk! Doordat deze beschikken over een groot netwerk aan vervoerders hebben ze een sterk bereik binnen Nederland.

Naar alle uithoeken binnen Nederland wordt wel gereden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of er wel op jouw adressen geladen en geleverd kan worden. Wel zo makkelijk!

 

Pallets verzenden naar België en Duitsland als midden- en kleinbedrijf

Ook voor het versturen van pallets vanuit, naar en binnen België & Duitsland kan je eenvoudig gebruik maken van deze transportdiensten. Zo plaats je net zo gemakkelijk een order voor Brussel-Antwerpen als een order voor Berlijn-Eindhoven.

Met grote logistieke hotspots zoals het roergebied en de havens van Antwerpen en Hamburg is het handig voor veel verladers om vervoer vanuit één plek te kunnen regelen.

Daarnaast is het slim om gebruik te maken van lege vrachtruimte die beschikbaar is op online dienstverleners, want hierdoor bespaar je kosten en draag je bij aan een duurzamere sector. Of je nu dus leveringen aanvraagt in of naar België en Duitsland, werken met een intermediair kan je veel voordelen opleveren.

 

Transport door heel Europa voor het MKB

Naast de Benelux en Duitsland zijn er natuurlijk nog veel andere landen waar MKB-bedrijven wel eens pallet goederen uit importeren.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijn uit Italië, kleding uit Spanje of lekkernijen uit Griekenland. Veel van deze goederen worden in grote volumes op pallets geplaatst om veilig te worden vervoerd naar de verschillende bestemmingen.

Werk jij dus als importeur en zoek je naar een slimme logistieke oplossing voor transport binnen Europa? Ga dan niet langs een traditionele vervoerder. Deze zijn vaak enorm langzaam in het geven van een duidelijke en transparante offerte.

De meeste digitale platformen zijn namelijk juist gemakkelijk in het gebruik en geven je directe tarieven af voor jouw leveringen binnen Europa. Probeer het zelf en ontdek het gemak waarmee je digitaal je logistieke keten efficiënter en goedkoper kan maken!