Goede doelen wereld
Image default
Vervoer en transport

Taxi’s in Breda krijgen weer een tegenslag.

Taxi’s in Breda krijgen weer een tegenslag.

Taxi’s in Breda krijgen weer een dreun te verduren met de sluiting van de horeca om 22:00. In de weekenden was er tot voor kort nog een minimale hoeveelheid aan klanten in centrum Breda te vinden. Met de nieuwe maatregel zullen deze klanten voor de Taxi’s in Breda naar alle waarschijnlijkheid ook wegvallen. Omdat mensen in Breda rond 22:00 nog de bus kunnen nemen zullen vele klanten de Taxi’s in Breda niet meer als optie zien om thuis te komen. De nieuwe maatregel geldt voor de komende 3 weken. Maar als de coronacijfers niet stabiliseren dan gaan de beperkingen op de horeca niet alleen door maar zouden deze nog kunnen worden uitgebreid met aanvullende maatregelen zoals een avondklok.

Zoveelste klap voor taxi’s in Breda.

Kunnen de Taxi’s in Breda nog herstellen na deze zoveelste klap door de coronacrisis ? Deze crisis heeft duidelijk gemaakt hoe erg de Taxi’s in Breda eigenlijk afhankelijk is van de horeca. Veel taxi’s  in Breda zullen hun focus moeten gaan leggen op een verschuiving van de klantenwerving in het weekend naar de zakelijke klanten door de week. Maar omdat thuiswerken in de zakelijke dienstverlening ook word aangehouden is dit momenteel ook geen oplossing.  Voor de Taxi’s in Breda is het dus ook gewoon nog afwachten tot er een vaccin word gevonden voor de huidige corona crisis.

Het vaccin als oplossing voor taxi’s in Breda ?

De grote vraag hierbij is of mensen dit vaccin daadwerkelijk gaan nemen. De huidige farmaceuten hebben namelijk een clausule opgenomen in de overeenkomst met de overheid. Hierin word vermeld dat de bijwerkingen die zouden kunnen optreden na 4 jaar niet meer onder de verantwoordelijkheid vallen van de producent. De overheid is momenteel in gesprek met deze farmaceuten om deze clausule weg te krijgen. De kritische houding van het grote publiek tegenover een eventueel vaccin is zeker niet ongefundeerd. Want hoe kun je voorspellen wat een vaccin op de lange termijn gaat doen als deze overhaast op de markt word gebracht ?