Goede doelen wereld
Image default
Vervoer en transport

Tips voor een elektrische scooter

Tips voor een elektrische scooter

De elektrische scooter wordt steeds populairder. Logisch, aangezien we er ons met elkaar steeds bewuster van worden dat de CO2 uitstoot drastisch moet worden verlaagd. Waar de elektrische auto natuurlijk al enkele jaren enorm in trek is, zien we dat tegenwoordig dus ook steeds meer bij scooters. Toch heeft een elektrische scooter nog wel wat haken en ogen en is het belangrijk goed te kijken voor welke scooter jij gaat. Om je een eindje de goede richting op te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen.

Actieradius 

Waar je met een scooter op brandstof natuurlijk binnen enkele seconden weer beschikt over een volle tank, geldt dit voor een elektrische scooter natuurlijk niet. Het is dus belangrijk, dat je kiest voor de beste elektrische scooter die beschikt over voldoende capaciteit. Vooral wanneer je er dagelijks mee naar school of je werk wilt rijden, is het wel zo fijn dat je dit met één volle accu kunt doen. Houd er uiteraard ook rekening mee, dat tijdens de wintermaanden de actieradius wat lager kan uitvallen, dan aanvankelijk wordt gezegd. 

Snelheid

Net als bij een normale scooter, heb je ook bij de elektrische scooter verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor de ‘snor’ variant, waarmee je maximaal 25 kilometer per uur mag rijden of voor de normale variant, die tot 45 kilometer per uur mag. Bij de laatstgenoemde dien je overigens ook een helm te dragen, iets waar ze ook bij de andere variant mee bezig zijn. Om je een idee te geven welke scooter nu het meest voor jou geschikt is, heeft 5top een overzicht gemaakt met alle voor- en nadelen van een elektrische scooter. Op deze manier kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van wat nu eigenlijk het beste bij je past.