Goede doelen wereld
Image default
Winkelen

Waarom een kokkin een koekenpan moet kiezen: 5 redenen

Als kokkin heb je van alles wat je nodig hebt om heerlijke gerechten te bereiden. Een vetstof met hoge verhittingstolerantie zoals olijfolie, een scherp mes, knoflook, herburen of peper en een goede kwaliteit koekenpan. Een koekenpan is een essentieel onderdeel van elke keuken. Het is meer dan alleen een gereedschap, het is een verlengstuk van een kokkin. Hier volgen 5 redenen waarom een kokkin er een moet hebben.

1. Houdt de temperatuur constant

Een koekenpan met een dikke basis en wanden verdeeld de hitte gelijkmatig door de pan. Dit zorgt ervoor dat de producten die je klaarmaakt niet te snel razendsnel worden gebarsten, gebraden of gekookt omdat de temperatuur te hoog is. In plaats daarvan kunnen kokkinen heerlijk gebakken eten maken met de juiste temperatuur.

2. Langer lekker koken met weinig tot geen olie

Goede koekenpannen zijn gemaakt met een anti-aanbaklaag. Dit maakt het koken met minder olie of geen olie mogelijk. Dit helpt eten langer lekkerder te maken door eventuele kleine fouten te minimaliseren, waardoor gerechten langer genietbaar zijn.

3. Makkelijk schoonmaken

Goede koekenpannen behoeven weinig tot geen oliën of vetten om het koken te vergemakkelijken, wat het schoonmaken van de koekenpan aanzienlijk vergemakkelijkt. De meeste koekenpannen zijn tegenwoordig veel gemakkelijker schoon te maken dan vroeger, waardoor ook het onderhoud minder tijd kost.

4. Creëer een speciale saus

Bij het koken in een koekenpan worden stukjes en stukjes kruiden en groenten aan de bodem van de pan geplakt. Terwijl de ingredienten tegen de bodem aan gepureerd worden, kunnen kokkinen deze stukjes ingrediënten gebruiken om een fantastische speciale saus te maken.

5. Dubbele functie

Met een koekenpan hoef je je geen zorgen te maken over aan- en afvoeren. Het kan de functie van een steelpan overnemen, wat betekent dat je het kookproces kunt afmaken in een enkel gereedschap.

Hoe maak je zo’n koekenpan het best schoon?

Om de koekenpan in topconditie te houden, moet je deze na het koken op de juiste manier afwassen. Als je de koekenpan vuil laat worden, kan het een moeilijke taak worden om het schoon te maken. Gebruik geen scherpe voorwerpen zoals een steelwol om de koekenpan schoon te maken. In plaats van dat je het neemt met zo’n schuurmiddel, is het beter om wat heet water, een schone doek en een warm water en azijn-oplossing te gebruiken om de pan schoon te maken.

Conclusie

Een koekenpan is onmisbaar in elke keuken. Dankzij de dikke basis en anti-aanbaklaag is deze heerlijke gerechten koken met minder tot geen olie en het schoonmaken ervan wordt ook makkelijker. Als kokkin moet je een koekenpan hebben om kwaliteitsgerechten te maken. Als je meer wilt weten over wat voor een koekenpan je nodig hebt en ervaringen wilt lezen, klik dan hier voor meer informatie.