Goede doelen wereld
Image default
Winkelen

Waarom Microsoft Teams goed gebruiken?

De corona crisis heeft vele organisaties massaal thuis doen werken. Om toch met elkaar ‘face to face’ te kunnen communiceren is beeldbellen essentieel geworden. Een veelgebruikt platform daarvoor is Microsoft Teams. In dit artikel leer je welke functies dit online platorm heeft en hoe je ze optimaal kunt inzetten. Kortom: waarom Microsoft Teams zo goed is te gebruiken. Eén ding weten we je al te vertellen: het de onmisbare tool op menig werkvloer is in deze tijden en ook in de toekomst, als het virus ons hopelijk weer met rust heeft gelaten.

Microsoft Teams is voor iedereen

Microsoft Teams is dus een compleet online platform om mee te beeldbellen. En dat kun je privé inzetten door te bellen met je vrienden op afstand, maar het werkt ook perfect voor zakelijk gebruik. Denk aan online (samen)werken, werken in de cloud, het delen van kennis, plannen, beheren van taken, automatiseren van processen en vergaderen. De oplossing is volledig geïntegreerd met Microsoft 365 en diverse apps. Hoe je dat doet is aan jou: je kunt het platform eenvoudig aan naar jouw persoonlijke wensen aanpassen. Het maakt je werkdag efficiënter én prettiger. Ook als je de hele dag of week thuis werkt.

Altijd en overal samenwerken

Je kunt Microsoft Teams op alle apparaten gebruiken. Microsoft heeft voor gebruikers een app welke werkt in Windows, Android en iOS. Naast dat het goed aansluit bij de nieuwe manier van werken, is het ook mogelijk om je klanten of partners aan gesprekken toe te voegen.

Gebruik Microsoft teams gratis of betaald

Het platform is voor iedereen. En daarom kun je het zowel gratis als betaald gebruiken. Voor bedrijven is de betaalde versie aan te raden (Essentials). Bij de gratis versie kun je slechts een uur videobellen en heb je 5 GB cloudopslag tot je beschikking. De gemiddelde zakelijke gebruiker zit ook wel langer in een gesprek en heeft ook meer nodig dan de 5 GB opslag. Bij Essentials heb je 10 GB cloudopslag en kun je voor onbeperkte duur beeldbellen met je

De 5 voordelen van Microsoft Teams

  1. Veilig samenwerken
  2. Hub voor teamwork
  3. Uitgebreide ondersteuning voor thuiswerken
  4. Integratie met Microsoft 365 en diverse apps
  5. Efficiënter en fijner  samenwerken, vergaderen en communiceren

Veilig samenwerken

Een van de belangrijkste voordelen dat Microsoft Teams je biedt is veiligheid. Je deelt immers wel bedrijfs- en persoonlijke gegevens, en die wil je afschermen voor onbevoegde derde partijen. Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft 365 en heeft hetzelfde hoge security niveau. Dat betekent dat al jouw gegevens altijd zijn versleuteld (encryptie). Ook kun jij en je teamgenoten gebruik maken van multi-factor authenticatie (MFA) voor een optimale identiteitsbeveiliging.

Microsoft teams goed gebruiken

Zoek jij dus een online platform waarmee je prettig en efficiënt kunt samenwerken? Waar je ook bent? Dan zit je zeker goed bij Microsoft Teams. Het platform biedt je een heel palet aan mogelijkheden aan. Wil je daar meer over weten? En wil je de juiste keuzes kunnen maken om Microsoft Teams zo goed mogelijk te gebruiken? Dan kan een consultant je daar alles over vertellen. Ze helpen je graag met een goede basisinrichting, beveiliging en governance.

https://www.advantive.nl/moderne-werkplek/microsoft-teams/

Gerelateerde artikelen

Zonnebrillen Sacha

Jersey hoeslakens in ieder model

Je interieur stijlen met een dierenhuid of vacht?