Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Blijf niet achter en kies nu voor zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen is in veel huishoudens het gesprek van de dag. Logisch, want wie kiest voor het installeren van een set zonnepanelen krijgt daarvoor heel wat terug. De aanschaf van zonnepanelen voor uw woning, boerderij of bedrijf is een investering, maar levert al snel interessante rendementen op die u met andere manieren, zoals sparen of geld beleggen, wel kunt vergeten. Maar dit is niet het enige voordeel van zonnepanelen kopen. Het gebruik van panelen voor het opwekken van zonne-energie is op dit moment om meerdere redenen lucratiever dan ooit. In dit blog leest u hoe dit precies zit en wat het gebruik van zonne-energie zo profijtelijk maakt.

 

Gebruikmaken van aantrekkelijke subsidieregelingen

Wilt u zonnepanelen op uw dak leggen, dan kan dat bij veel gemeenten nog steeds onder aantrekkelijke subsidieregelingen. Gemiddeld ontvangt u dan al snel 30 procent van uw investering terug, vanwege het feit dat de panelen een duurzame maatregel is, die bijdraagt aan het terugdringen van luchtvervuiling. Controleer bij de gemeente waarin u woont of er specifieke regelingen zijn die u kunt benutten om een deel van de investering terug te verdienen.

 

Na de eenmalige investering begint al snel de winst

Over het algemeen wordt de huidige generatie panelen binnen zo’n zeven jaar terugverdiend. Daarna heeft u feitelijk gratis stroom thuis. Prettig is daarbij ook dat uw onroerend goed meteen meer waard wordt. Heroverweeg ook om, als u enkele klimaatvriendelijke maatregelen heeft genomen, uw energielabel te laten herkeuren. Hoe beter dit label, hoe meer uw huis of bedrijfsvestiging waard is!

 

Een aantrekkelijke offerte is snel geregeld

 

Laat u ook informeren door een professional over de opties en scherpe tarieven die momenteel voor zonnepaneelinstallatie gelden. U krijgt snel een offerte op maat in huis die moeilijk te weerstaan is. Probeer het gewoon eens uit, want een prijsopgave aanvragen is gratis en vrijblijvend.