Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Bubbel envelop voor het verzenden van kwetsbare items

Je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord en misschien ook wel vaker zelf een gebruikt: de bubbel envelop. Het is de perfecte manier om breekbare producten mee te verzenden. Maar waarom eigenlijk? Dit komt doordat de binnenzijde van de envelop bekleed is met een laagje noppenfolie. Dit laagje bestaande uit allemaal luchtbelletjes zorgt er voor dat de meeste stoten die je product moet weerstaan tijdens het verzenden, worden opgevangen. Want je zou het misschien niet zeggen, maar die luchtbelletjes zijn steviger dan je denkt!

Bubbel envelop: wat is het eigenlijk

Maar wat zijn bubbelenveloppen nou eigenlijk precies? Iedereen lijkt het ook anders te noemen. De een noemt het een bubble envelop, de ander een bubbelenvelop en weer de ander een envelop met bubbeltjes. De meeste enveloppen zijn wit of bruin en zijn aan de binnenzijde dus voorzien van een laagje doorzichtige bubbels. De bubbel envelop heb je in veel verschillende maten. Het maakt niet uit of je een groot of een klein product wilt verzenden, er is altijd een juist formaat te vinden.

Hoe gooi je een bubbel envelop weg?

Veel mensen weten niet hoe je een bubbel envelop nou precies weg moet gooien. Want kan deze eigenlijk wel gerecycled worden? Dan kan zeker, maar dan moet je het wel op de juiste manier weggooien. En de juiste manier kost wat moeite. Je moet namelijk de folie aan de binnenzijde losscheuren van het papier. Het papier gaat bij het oud papier en de folie bij het plastic afval. Lukt dit je niet of wil je niet zo veel moeite doen? Dan mag je de bubbel envelop ook in zijn geheel bij het restafval gooien.

https://verpakgigant.nl/bubbel-enveloppen/