Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de beste tips die je kunt krijgen van een schilder uit Barneveld

Iedere eigenaar van een huis kan zich dit wel voorstellen. Het is weer eens lekker weekend en ook goed weer met zon. Je hebt eigenlijk niet zoveel meer te doen, op een ding na. Het ene klusje die je al een tijdje aan het uitstellen bent, omdat je er geen zin in hebt of dat wil doen. Ofterwijl, de verfklus. Vroeger liet je nog een schilder komen, maar dat werd een beetje te duur, dus moet je het maar zelf doen. Gelukkig helpen wij jou in deze blog een handje met de ervaring van een echte expert.

Zoek altijd de juiste verf op of gebruik weer dezelfde verf als toen

Voor het huis heb je vast wel een aantal keer verf gekocht en bewaart in de garage of schuur. Dat is zeker een handig om sowieso de verf te bewaren die je gebruikt, want je houdt altijd wat over en dat is voor nu zeker handig. Want die verf kan je hergebruiken voor het opnieuw verven van het deel wat je moet verven. Je kan natuurlijk ook nieuwe halen, maar het zou je net overkomen dat je net de verkeerde kleur hebt doorgegeven en dan klopt het natuurlijk niet meer.

Werk in lagen en schuren

Het is ook belangrijk dat je vooral in lagen werkt. Voordat je dat gaat doen moet je eerst het deel wat je gaat verven schuren met schuurpapier. De reden hiervoor is dat de verf er beter op blijft zitten als het oppervlak wat ruwer is dan glad. Daarna is het een kwestie van in lagen werken. Want één laag verf is niet genoeg om het blijvend te houden. Minimaal drie lagen verf moet je erop doen voor het ultieme resultaat.

Geef het de tijd en heb geduld

Tijdens het verven door moet je ook even wachten totdat de ene laag weer is opgedroogd voordat je met de volgende kan beginnen. Dit is belangrijk, omdat je anders geen mooi resultaat krijgt en misschien zelfs bubbels in de verf kan krijgen. Kortom, heb geduld voor het verven en wees nauwkeurig hiermee, want je krijgt er zeker een mooi eindresultaat voor terug.