Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Eerste hulp bij het kiezen van een trapleuninghouder zwart

Waar moet je beginnen in je zoektocht naar een leuninghouder zwart? Nou, hier! We leggen je hier namelijk precies uit wat je allemaal kunt verwachten qua eigenschappen van een trapleuninghouder zwart en ook nog eens uit welke opties je allemaal kunt kiezen. Heb je een keuze kunnen maken? Top! Dan staat onder aan dit artikel meteen een installatiehulp om je direct op gang te helpen met het bevestigen van je trapleuninghouders.

 

De eigenschappen van een trapleuninghouder zwart

De meeste trapleuninghouders worden vervaardigd uit het hoogwaardige en kwalitatieve rvs. Door de robuustheid van dit materiaal wordt een lange levensduur verzekerd. Rvs ziet er van zichzelf al heel goed uit, al kan het altijd beter. Daardoor wordt de trapleuninghouder voorzien van een gepoedercoate verf om een echte, zwarte kleur te verwezenlijken. Dit gebeurt volgens kleurcode RAL 9005. Dit zorgt niet alleen voor een gelikte, matzwarte afwerking van de klink, maar heeft nog twee voordelen. Na de behandeling is de verf zelf direct ook krasbestendig én stootbestendig. Zo heb je materiaal en een verfcoating die allebei lang meegaan; ideaal.

 

De opties voor een trapleuninghouder zwart

Je kunt op drie verschillende opties letten bij een trapleuninghouder zwart. Dat begint al bij het zadel van de trapleuninghouder, waarop de trapleuning gemonteerd wordt. Zorg er hierbij voor dat de trapleuninghouder dezelfde vorm heeft als de trapleuning zelf. Kies dus voor een gebold zadel bij een ronde trapleuning en een plat zadel bij een vierkante trapleuning. Ook de bevestiging aan de muur kent verschillende eigenschappen. Zo kun je kiezen voor een ronde of een vierkante bevestiging. Daarnaast kun je kiezen voor een traditionele of blinde verbinding. Bij een traditionele verbinding kun je met behulp van een paar schroeven je nieuwe trapleuninghouder monteren. Een blinde verbinding wordt gemonteerd via een stokeinde aan de achterkant van de trapleuninghouder, waar je na installatie niets meer van ziet.

Het verloop tussen het zadel en de bevestiging kan zowel rond als hoekig zijn, of in sommige gevallen volledig recht lopen. Qua opties heb je dus keuze genoeg. Zodra je een keuze hebt gemaakt, volg je eenvoudig onderstaand stappenplan.

 

De installatie van je trapleuninghouder zwart

Zo, je hebt je trapleuninghouder besteld en hij is inmiddels binnen. Bij websites als trapleuningexpert.nl krijg je vaak alle benodigde bevestigingsmaterialen meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt. Hierbij moet je denken aan de benodigde schroeven of een stokeinde. Hoe je vervolgens verder moet, hangt af van het type bevestiging dat je hebt gekocht. Bij een traditionele bevestiging is het slechts een kwestie van bevestigen aan de muur met schroeven. Een blinde bevestiging zet je vast met het bijgeleverde stokeinde. Onafhankelijk van de keuze voor bevestiging is het vastmaken altijd een fluitje van een cent.