Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Epoxy tafel

Een epoxy tafel voor iedere stijl

Epoxy tafels gaan helemaal in worden komende jaren. Een mooie eet- of bijzettafel van dit bijzondere materiaal is namelijk een echte must-have. Een epoxy tafel trekt veel aandacht, omdat het er zo bijzonder uit ziet. Iedereen die bij jou binnenloopt zal de tafel opmerken. Het is namelijk een tafel van een stuk boomstam, dat is aan- en opgevuld met epoxyhars. Dit epoxy materiaal glanst heel erg, waardoor naast de boomstam ook de glans van de tafel opvalt. Iedere tafel ziet er weer anders uit, omdat geen enkel stuk boomstam hetzelfde is. Je bent dus verzekerd van een originele tafel, als je kiest voor een boomstamtafel met epoxy.

 

Ga je voor warm en organisch?

De boom geeft de epoxy tafel een natuurlijke uitstraling. Vaak is het een vrij grof stuk van de boom en soms is het stuk van de stam ook niet recht. Dan is het een organische vorm. De organische en natuurlijke elementen passen mooi thuis in de landelijke en de scandinavische stijl. De landelijke stijl draait om het buitenleven. Er komen dus veel natuurlijke elementen in deze stijl terug. Een epoxy tafel kan ook bij een scandinavische stijl passen. Hierbij zie je voornamelijk eenvoudige, functionele en ook een aantal natuurlijke elementen terugkomen. Omdat een epoxy tafel wel natuurlijk is, maar niet eenvoudig oogt, bestaat er twijfel of het bij de scandinavische stijl past.

 

Of ga je voor strakke tafel?

Een epoxy tafel kan dus de volledig natuurlijke vormen van de boom volgen, maar dit hoeft niet. Het kan namelijk ook zo zijn dat de boom recht vormgegeven is en je gewoon een rechthoekig en strak tafelblad hebt. Als dit de soort epoxy tafel is die jij wilt, dan past het meer bij de moderne stijl, waarin glans en hoogglans regelmatig terugkomen. Dit is ook de meest strakke woonstijl met veel strakke lijnen. Een strakke epoxy tafel kan ook in de industriële stijl terugkomen, waarbij het gaat om stoere en strakke details, met onder ander hout als materiaal dat je veel terugziet.

 

https://www.boomstamspecialist.nl/