Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Groene Dakbedekking

Groene dakbedekking ziet er niet alleen mooi uit, maar brengt ook nog eens vele voordelen met zich mee wat betreft het milieu, de waarde van uw huis en het toevoegen van groen aan uw woning. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen er voor kiezen om groene dakbedekking aan te leggen op bijvoorbeeld hun woning, schuur of kantoorgebouw! Bij NatureGreen geloven we dat groene dakbedekking een oplossing is om grijze daken te veranderen in natuurlijke, groene daken. Daarom hebben wij niet alleen een divers aanbod aan groendaksystemen, maar hebben wij op onze website ook veel informatie verzameld over groene dakbedekking. Zo kunt u het antwoord op al uw vragen vinden binnen één omgeving!

Subsidiemogelijkheden

In veel gemeentes, provincies of waterschappen is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de aanleg van groene dakbedekking. U kunt soms tot wel 50% van aanlegkosten terug krijgen! Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Soms moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om deze subsidie aan te vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan minimale dakoppervlakte, minimale waterbergingscapaciteit of de bouwjaar van uw huis. Bij NatureGreen hebben we de mogelijkheden en voorwaarden per gemeente voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Of vraag het aan één van onze adviseurs!

Klimaatbestendig

Groene dakbedekking draagt op verschillende manieren bij aan meer klimaatbestendigheid. Bijvoorbeeld door het filteren van CO2 uit de lucht, het verhogen van de lokale biodiversiteit en door het aantrekken van bestuivers, zoals bijen en vlinders. De twee voornaamste voordelen zijn echter het verlagen van de temperatuur en het afvoeren van water. Het klimaat verandert, en dat hebben we de afgelopen jaren gemerkt met langdurige droogtes en hevigere regenbuien. Daardoor ontstaat soms overlast, maar gelukkig kan groene dakbekking daar aan een bijdrage leveren.

Groene dakbedekking slaat namelijk regenwater op in de beplanting of de substraatlaag van het dak. Dat zorgt bij heftige buien voor minder overlast. Daarnaast is het water natuurlijk weer goed voor de planten. U hoeft uw dak dan ook maar zelden zelf water te geven! Buiten periodes van droogte om, is de regen meer dan voldoende. Wanneer het wel langere tijd droog is, brengt uw dak ook voordelen met zich mee. Het dak verlaagt namelijk de omgevingstemperatuur doordat de planten meer zonlicht absorberen dan een dak zonder begroeing. In de zomer kan dit zelfs zorgen voor een verlaging van enkele graden! Daardoor kan de airco weer een tikje zachter, bespaart u energie en verhoogt u de isolatiewaarde van uw woning. Allemaal mooi meegenomen dus!

Vragen over groene dakbedekking?

Heeft u vragen over groene dakbedekking, of wilt u al zo snel mogelijk een offerte aanvragen? Op de website van NatureGreen kunt u niet alleen gemakkelijk in contact komen met één van onze adviseurs, maar kunt ook een heleboel aanvullende informatie vinden. Bijvoorbeeld over de verschillende toepassingen van groene dakbedekking, de verschillende groendaksystemen die wij aanbieden of eerdere projecten die wij hebben gelegd. Neem daarom gauw een kijkje op de website of vul meteen het contactformulier in!