Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Het Gooise leven

Het wonen in het Gooi ziet er tegenwoordig heel anders uit dan jaren geleden. Aan het begin van de 19de eeuw ontwikkelde de gemeente zich van knus dorp tot energieke stad waar veel mensen zielsgraag een woning in de wacht willen slepen. De bevolking stijgt dan ook elk jaar met hoge aantallen. Tja, Wie zou er nu niet in het Gooi willen wonen? Bij een bezoek wordt je overladen door de verschrikkelijk mooie natuur, monumenten waar je geschiedenis in terug ziet en natuurlijk niet te vergeten de oogverblindende villawoningen.

Wonen in Bussum

Wonen in Bussum is wonen in een levendig stadsdorp, welke bekent staat om de prachtige natuurgebieden en karakteristieke woningen. Als je de naam letterlijk vertaald, verraad de betekenis eigenlijk al waar het dorp voor staan. De naam Bussum wordt afgeleid vanuit de uitspraak “dat huis in het bos”. In het geval dat je op zoek bent naar rust en harmonie, is het wonen in Bussum de geschikte plek voor jou. Van wandelen op de Bussumerheide naar het opzoeken van het aangename stadsleven. Bussum is wel het kleinste dorp van de gemeente, echter ook het dichtstbevolkt. Het wordt ook wel het middelpunt van de gemeente genoemd. Gezellig toch!

Wonen in Naarden

Ook als je wilt wonen in Naarden, wordt je omringd door groen landschap. De natuurgebieden hebben een breed aanbod aan moderne havens en meren. Fantastisch om in je vrijetijd lekkere vaartochten te maken en je boot nabijgelegen aan te leggen. Dit is natuurlijk ideaal om in de zomer heerlijke dagen te beleven met het gezin. Kortom wonen in Naarden is de ultieme plek voor mensen die houden van het buitenleven. Uiteraard deelt de gemeente ook een stukje geschiedenis in de aanwezige monumenten. Een goed voorbeeld hiervan zijn het Spaanse huis en de Sint-Vituskerk. De monumenten zijn naar mijn mening erg interessant en hebben zeker een grote meerwaarde voor je woonomgeving. Op de website is meer informatie te vinden over welke bezienswaardigheden de gemeente aanbiedt. De plaatsen Bussum en Naarden behoorden tot de gemeenten Gooise Meren.

Als je inmiddels enthousiast bent geworden over het Gooise leven kan ik je aanraden om een bezoek te brengen en met eigen ogen te ervaren wat de omgeving met je doet. Hou je van rust? Houd je van natuur? Misschien ben jij wel de perfecte nieuwe bewoner voor in het gooi.

Wil je vooraf meer weten over het wonen in het gooi? Bekijk dan de site gooiswonen.nl