Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Hoe werkt een Loctite snellijm?

De meeste mensen in de technische wereld kennen de bekende flesjes van Loctite wel. De opvallende rode flesjes met schroefdraadborgmiddel of de transparante flesjes met secondelijm of snellijm. Snellijmen / secondelijm, officieel cyanoacrylaatlijmen genoemd, zijn ideaal om kleine tot middelgrote nauw aansluitende onderdelen te verlijmen. Deze lijm hardt namelijk zeer snel uit wanneer het tussen oppervlakken wordt opgesloten. Snellijm is bij voor een grote verscheidenheid van verschillende materialen te gebruiken, waaronder kunststoffen en verschillende rubbersoorten. Het is een lijm die onmisbaar is in iedere toolbox!

Ideaal voor kleine en snelle reparaties

Loctite snellijm heeft als eigenschap dat je maar een paar druppels lijm nodig heeft om een sterke verbinding te maken. Daarom is een goede voorbereiding van belang. Zo is het belangrijk dat de te verlijmen oppervlakken stof- en vetvrij zijn, zodat de lijm beter hecht en zorgt voor een perfecte verlijming. Vervolgens breng je enkele druppels snellijm aan en druk je de oppervlakken stevig tegen elkaar aan. De snellijm of cyanoacrylaat droogt zeer snel uit door de combinatie van druk en de aanwezige oppervlaktevochtigheid. Op de te verlijmen materialen. Deze snelle fixatie maakt de lijmen perfect geschikt voor de verlijming van kleine onderdelen en om snelle reparaties uit te voeren.

Verschillende uitvoeringen van snellijm

In het assortiment van Loctite vind je veel verschillende uitvoeringen van deze snellijmen. Iedere lijm heeft zijn eigen toepassingen. Zo zijn er lijmen die UV uithardend zijn (4305), flexibele lijmen die tot wel 150% rek hebben (4902) en zijn er zelfs health en safety producten in het assortiment te vinden (403, 408 en 460).