Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Kloostertafel

De naam “kloostertafel” verraadt al een beetje dat dit meubelstuk een rijke geschiedenis heeft. Oorspronkelijk werden deze tafels gemaakt door monniken om het in het eigen klooster gebruiken. Niet alleen in de eetzaal, maar ook als werkruimte.

Door de stevige poten en het dikke tafelblad was het klooster verzekerd van een tafel die oneindig lang meeging. Tegenwoordig zijn deze tafels allang niet meer alleen in het klooster te vinden. Deze eiken tafel staat in menig woonkamer of keuken te pronken.

Dankzij de stoere en ruwe uitstraling is de kloostertafel een meubelstuk met karakter. Deze tafel heeft geleefd, heeft een ziel. Die puur natuurlijke verschijning maakt de kloostertafel tot een mooi accent in een industrieel interieur. Tegelijkertijd staat de kloostertafel ook perfect binnen de landelijke stijl.

Eiken kloostertafel

Traditioneel werden kloostertafels vooral van eikenhout gemaakt. Niet alleen was dit hout in de directe omgeving van kloosters ruim voorhanden, eikenhout is ook makkelijk te bewerken. Best een praktische keuze dus.

Inmiddels is het praktisch gebruiksgemak van de kloostertafel nog steeds erg belangrijk. Het is echter aan de uitstraling te danken dat de kloostertafel nog steeds zo populair is. Het houten tafelblad toont de nervenstructuur en de noesten, waardoor je interieur een natuurlijke en authentieke uitstraling krijgt.

De perfecte kloostertafel bestaat

Als je een kloostertafel wilt kopen, moet hij natuurlijk wel helemaal kloppen. Daarom zijn in de webshop van Tafels99.nl verschillende soorten kloostertafel te krijgen in verschillende vormen en afmetingen. Wil je toch nét even wat anders? Kom dan eens langs in onze showroom in Zevenaar (Kelvinstraat 16) of neem contact met ons op.

Onze adviseurs bespreken graag je wensen, zodat we je perfecte kloostertafel helemaal voor jou op maat kunnen maken. Goede kans dat we je nog een paar opties  kunnen geven die je nog niet eerder overwogen hebt. Als we al je eisen op papier hebben gezet en jij helemaal tevreden bent sturen we de opdracht door naar ons eigen meubelatelier. Daar staan de ambachtelijke meubelmakers van Tafels99.nl al te wachten om met je opdracht aan de gang te gaan en jou de perfecte kwaliteit te leveren die je verdient.