Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Kun je beter witte of bruine houtpellets kopen?

Als je een pelletkachel hebt, wordt het binnenkort vast weer tijd voor nieuwe houtpellets kopen. Je hebt veel verschil in kwaliteit van deze pellets, maar ook in kleur. Je hebt witte en bruine pellets. Het voornaamste verschil is de houtsoort van deze pellets. De witte zijn over het algemeen gemaakt van zacht hout. De bruine zijn gemaakt van hardere houtsoorten. Meestal zit er in de bruine pellets ook nog schors, wat uiteindelijk minder goed is voor je kachel. Het zorgt er namelijk voor dat je wat extra onderhoudsklusjes moet doen. Maar het verschil tussen deze houtpellets merk je uiteindelijk ook in je portemonnee.

Witte houtpellets zijn de betere pellets

Als je kwalitatief goede houtpellets wil, kun je het beste voor de witte pellets kiezen. Deze zorgen voor een schone en snellere verbranding. Ze zijn geschikt voor het verwarmen van kleinere ruimtes, geven een heldere vlam en bevatten een hoge warmtewaarde. Een hoge warmtewaarde is belangrijk bij kachelpellets. Het enige nadeel van witte pellets is dat ze aanzienlijk duurder zijn dan de bruine pellets. Maar je hebt zeker weten waar voor je geld als je voor de witte pellets kiest.

Wanneer koop je bruine houtpellets?

Witte houtpellets zijn weliswaar beter, maar zeker niet voor iedere situatie geschikt. Bruine houtpellets verwarmen ruimtes over het algemeen langer. Dit is beter geschikt voor grotere ruimtes. Witte pellets bieden uitkomst voor kleinere ruimtes. Maar bruine pellets zijn goedkoper. Als je de houtpellets hebt voor industrieel gebruik kun je beter kiezen voor de bruine houtpellets. Bruine houtpellets zijn over het algemeen dus beter geschikt voor bedrijven of bijvoorbeeld grote boerderijen. De witte pellets zijn een uitstekende optie voor particulier gebruik. Wanneer je dit in gedachten houdt bij de aanschaf van houtpellets, zal de keuze een stuk makkelijker worden. Let alleen nog goed op het keurmerk en dan ben je verzekerd van goede pellets.Gerelateerde artikelen

Vliegendeuren: alle voordelen op een rij

Zo kies je de beste deurklinken voor je huis uit

Veiligheidsslot voor huis- en appartementsdeur