Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Laminaat kopen: waar denk je over na?

Je bent er over uit voor je vloer: je gaat laminaat kopen. Een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze, zeker ten opzichte van een houten vloer. Maar dan zijn er nog wat keuzes die je zal moeten maken. Want laminaat kopen doe je niet zomaar. Je kunt nadenken over allerlei aspecten voordat je de perfecte vloer hebt gekozen. Natuurlijk is je budget één van die aspecten. Maar afgezien daarvan kun je bij laminaat kopen nog nadenken over kleur, afmetingen, legging en kwaliteit.

Kleur en afmetingen

Laminaat is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Een laminaatstuk heeft niet zomaar één kleur. Soms staan er houtnerven op het laminaat of bestaat zo’n stuk uit meerdere ‘latjes’ naast elkaar. Ook kun je laminaat kopen met een vissengraat motief. En van al die varianten kun je weer allerlei kleuren vinden. Van echte houtlook tot witgrijs. In uiterste gevallen zelfs minder neutrale kleuren. Behalve de kleur kun je nadenken over het formaat van de stukken laminaat. Wil je meer vierkante stukken of juist langwerpige delen? Daar zijn allerlei varianten in te vinden, soms zelfs bij dezelfde kleur laminaat.

Legging en kwaliteit

Je kunt kiezen voor laminaat met een bepaald motief, maar als je voor hoge kwaliteit kiest, kun je ook laminaat kopen om in een motief te (laten) leggen. Dan maak je zelf de vissengraat van kleine latjes laminaat bijvoorbeeld. Dat oogt weer anders dan stukken met een vissengraatmotief, omdat de latjes ieder een eigen kleur zullen hebben.

https://www.vloerenshop.be