Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Maak je bohemien interieur helemaal compleet

Bohemien interieur draait om aankleding, maar vooral ook om natuurlijke materialen. Denk aan een prachtig grafisch vloerkleed, rotan manden en textiel met felgekleurde prints. Met name rotan, riet en hout staan centraal binnen bohemien interieur. Houten wandpanelen zijn daarom uitstekend om de muren mee te decoreren. Maak het vervolgens af met een schitterend tapijt en schapenvachten in stoelen of op de bank.

Niet alleen een mooie uitstraling

Dat houten wandpanelen een ongelooflijk leuke uitstraling kunnen creëren in jouw woning is waarschijnlijk wel duidelijk. Maar daar blijft het niet bij. Het hout van de wandpanelen is namelijk altijd gevestigd op een stuk vilt. Dit materiaal is zeer geluidsabsorberend. Een houten wandpaneel is daarom niet alleen ontzettend leuk om naar te kijken, het is ook nog uitermate praktisch. Zo’n veelzijdige decoratie zul je niet snel tegenkomen.

Wandpanelen van hardhout

Hardhout is ontzettend duurzaam materiaal. Dit komt doordat hardhout afkomstig is van loofbomen. Hoewel je zou verwachten dat hardhout ook daadwerkelijk hard materiaal is, is dit niet de reden voor de benaming. Loofbomen groeien meestal langzamer waardoor het hout zeker harder wordt, maar toch zijn er ook loofbomen met zachter hout. Denk bijvoorbeeld aan Balsahout. Hierdoor is het dus vrij lastig om houtsoorten van elkaar te onderscheiden. Waarschijnlijk wil je het liefst wandpanelen van hardhout, want die schijnen het duurzaamst te moeten zijn. Die beredenering snappen wij volkomen, echter gaat dit in de praktijk niet op. Zachthout kan als materiaal voor wandpanelen net zo geschikt zijn als hardhout.

https://wandpanelenhout.nl/