Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Veiligheidsslot voor huis- en appartementsdeur

Natuurlijk kan ook worden overwogen om een veiligheidsslot aan te schaffen, omdat deze bijzonder moeilijk te “kraken” zijn voor potentiële daders van buitenaf (zie artikel Veiligheidsslot appartementdeur).

  

Deurslot met veiligheidssluiting met sluiting

Een veiligheidsslot verwijst in het algemeen ook naar het samenspel van een deurslot, een veiligheidsslot en de passende sluitcilinder. Deze veiligheidssloten zijn ook onderverdeeld in verschillende weerstandsklassen op basis van hun inbraakbeveiliging om aan te geven hoe duurzaam deze sloten zijn. Deze klassen worden bepaald door het beoordelingssysteem volgens DIN 18251. Hier wordt de inbraakwerendheid getest en daarom is het vooral voor beginners, die er meestal niet direct mee vertrouwd zijn, raadzaam om ervoor te zorgen dat de aandacht op klasse 3 wordt gericht. Het beslag is vastgeschroefd en heeft de functie om het eigenlijke slot en de cilinder te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het hanteren van verschillende gereedschappen om de deur te openen. In principe beschermen de speciale en mechanische veiligheidssloten tegen hoge druk of inbrekers, die veel willen vernielen en beschadigen, maar om deze bescherming te kunnen bieden moet er een deurblad zijn dat minstens even goed is (zie artikel Beveiliging van de voordeur).
 

Maximale veiligheid met een gepantserde grendelvergrendeling

Als de klassieke deurgrendel niet genoeg is voor u, dan heeft u er zeker over nagedacht om de extreem stevige pantsergrendel te kopen. Net als bij de kruisbout is het principe bijna hetzelfde, aangezien beide modellen uit dezelfde systeemfamilie komen, de kruisbout.
 
Het enige verschil is het hele anti kerntrek rozet die het cilinderslot beschermd. De constructie is duidelijk identiek aan die van de normale dwarsbalk. Hier wordt dit apparaat zo dwars mogelijk in het midden van de deur gemonteerd. De gepantserde grendel kan echter niet alleen voor de gebruikelijke ingangsdeur worden gebruikt, maar is ook geschikt voor te beveiligen kelderdeuren en natuurlijk kan dit apparaat ook worden bevestigd aan de deuren die naar binnen of naar buiten opengaan.