Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Ventilatiesysteem E

Huizen worden steeds beter geïsoleerd. Dat is natuurlijk fijn, want je hoeft minder te stoken en te verkoelen, waardoor je minder energie verbruikt. Maar aan de andere kant betekent dit ook dat ventileren des te belangrijker wordt in huis. Dat kan eenvoudig door de ramen open te zetten, maar ook door gebruik te maken van ventilatiesystemen. Die vind je tegenwoordig dan ook in de meeste huizen.

Er zijn ventilatiesystemen van A tot en met E. Daarbij is een ventilatiesysteem A de enige die niet met een motor werkt. En dan zijn er ook nog een C+ en een E+ variant. We bespreken het ventilatiesysteem E.

Ventilatiesysteem D versus E

Het ventilatiesysteem E is de laatste letter van het rijtje aan systemen en is dan ook het meest uitgebreid. Ten opzichte van een ventilatiesysteem D heeft een ventilatiesysteem E bijvoorbeeld een warmtepomp. Deze zorgt dat je water ook opgewarmd wordt. En dat betekent weer dat er minder energie verbruikt wordt voor je woning in verhouding tot een ventilatiesysteem D waarbij geen warmtepomp zit. Ga je voor energiezuinig en de meeste opties, dan kies je dus voor een ventilatiesysteem E. Wel is dit meteen de duurste optie – maar dat win je terug in energiebesparing.

E of E+?

Er is dan ook nog een ventilatiesysteem E+. Daarbij gaat het ook nog over duurzaamheid. Je kunt zelf bepalen wat de lucht toevoer en afvoer is. Dat wil zeggen wanneer en hoeveel lucht toevoer of afvoer je wil.

Gerelateerde artikelen

Zo kies je de binnendeuren die het beste passen bij jouw interieur

Een uitvalscherm kopen: kies je voor een elektrisch of handmatig zonnescherm?

Wat voor soort ondervloer voor laminaat heb je nodig?