Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je weten over stobbenfrezen?

Wat is stobbenfrezen? U heeft vast wel eens een laan met allemaal stronken van gekapte bomen gezien. Een stronk kan er natuurlijk niet zomaar uitgetrokken worden en een normale zaag kan niet te dicht bij de grond komen om de stronk weg te werken. De oplossing daarvoor is stobbenfrezen. Een freesmachine is een speciale zaag dat de stronk als het ware versnipperd, soms tot wel 50 centimeter onder de grond. Omdat bomen niet alleen gekapt worden omdat ze ziek zijn, maar ook omdat er een ander bestemmingsplan is voor het stuk grond, is stobbenfrezen vaak een essentieel onderdeel van groenprojecten. Na stobbenfrezen kunt u direct aan de slag met het opnieuw inrichten van uw gazon of park.

Stobbenfrezen na bomen kappen in Den Haag

Groenprojecten Madestein is een bedrijf dat al decennialang actief is in de regio Den Haag en voor particulieren en bedrijven groenprojecten uitvoert. Niet alleen doen ze aan bomen kappen in Den Haag, ook stobbenfrezen behoort tot de mogelijkheden. In steden zoals Den Haag is de ruimte beperkt en zijn er meer maatregelen nodig om het hele proces van bomen kappen in Den Haag op een veilige manier uit te voeren. De nieuwe techniek van bomen knippen is dan ook een perfecte oplossing voor groenprojecten in steden. Bij bomen knippen worden allereerst de takken op een gecontroleerde en veilige manier afgeknipt. De overgebleven stronk kan daarna gekapt worden en de stronk verwijderd met stobbenfrezen.

Groenprojecten Madestein heeft ruime ervaring

Groenprojecten Madestein bestaat al sinds 1960 en heeft over de jaren heen dan ook veel expertise opgebouwd. Werken in relatief kleine ruimtes zoals bij bomen kappen in Den Haag is koek en ei voor dit bedrijf. Niet alleen hebben ze de nodige expertise en ervaring, ook hebben ze de benodigde machines in huis om uw groenproject tot een goed einde te brengen. Stobbenfrezen en bomen kappen in Den Haag gaan hier hand in hand.