Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Wat voor soort materiaal kies je voor jouw balkon hekwerk?

Houten balkon hekwerken zijn een klassieke keuze die goed passen bij elke huisstijl. Aluminium balkon hekwerken zijn duurzaam en betaalbaar, terwijl glazen of acryl hekken privacy bieden zonder het uitzicht te belemmeren. Welk materiaal u kiest, hangt af van uw budget en esthetische voorkeuren.

Houten balkon hekwerk

Houten balkonhekken zijn een populaire keuze, maar u moet voorzichtig zijn bij het kiezen van de houtsoorten. Hoewel hout duurder is dan andere materialen, is het toch een goede investering omdat het langer meegaat en er na verloop van tijd er beter uitziet.

Houten balkonhekken zijn er in veel verschillende soorten, zoals esdoorn en teakhout, die u nog meer opties geven bij de keuze van de uitstraling van uw balkon.

Metaal, aluminium balkon hekwerk

Metaal is een duurzaam, sterk materiaal dat bestand is tegen corrosie en goed standhoudt in buitenomgevingen. Het is gemakkelijk te installeren, waardoor het een populaire keuze voor balkon hekwerken. Metaal kan worden aangepast aan de stijl van uw huis en komt in vele stijlen, waaronder smeedijzer, aluminium en staal.

Het grootste nadeel met metalen balkons zijn de kosten; ze zijn meestal duurder dan andere materialen zoals hout of vinyl. Als u iets wilt dat de bank niet zal breken, zou u andere opties zoals hout of vinyl balkon hekwerken willen overwegen.

Glas, acryl balkon hekwerk

In het algemeen zijn glas en acryl duurder dan houten of metalen balustrades. Dat komt omdat ze moeilijker te installeren zijn en door een vakman moeten worden geplaatst.

Een glazen balkon hekwerk wordt vaak gebruikt bij een modernere woning. Het geeft een luxe en moderne uitstraling en kan zowel met helder glas worden gezet als getint of melk glas. Ook hier kunt u weer kiezen voor de optie die het best bij uw woning past!

Hout, metaal en kunststof zijn gangbare materialen voor balkon hekwerken.

Hout, metaal en kunststof zijn gangbare materialen voor balkonhekken. Hout is het meest gebruikte materiaal voor balkonhekken omdat het kosteneffectief is en beschikbaar in een grote verscheidenheid van stijlen om de stijl van elk huis aan te passen.

Metaal wordt ook vaak gebruikt omdat het kan worden geschilderd of gepoedercoat in elke gewenste kleur. Het zal niet zoals staal roesten wanneer het aan vochtigheid wordt blootgesteld, zodat het een ideale keus voor kustgebieden maakt waar er veel regen of vochtigheid in de lucht zit.

Glazen en acryl balkonhekken worden vaak gebruikt in moderne huizen met open plattegronden omdat ze licht doorlaten, waardoor de ruimte groter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

https://verstijlenhekwerken.nl/