Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Wat voor soort ondervloer voor laminaat heb je nodig?

Een laminaatvloer leggen brengt heel wat voordelen met zich mee en een ondervloer voor laminaat zorgt ervoor dat jij extra lang gaat profiteren van alle voordelen. Een laminaatvloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden en met behulp van een ondervloer kies je voor extra gemak. De ondervloer zorgt voor meer stevigheid, comfort, geluiddemping en isolatie. Maar wat is nu het type ondervloer voor laminaat dat jij nodig hebt? Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten die geschikt zijn voor jouw nieuwe laminaat.

Softboard platen

Softboard platen zijn zeer geschikt voor laminaat, maar ook voor parket. De ondervloer platen zorgen voor een goede laag tussen ondergrond en vloer. De platen zijn niet alleen geluiddempend, maar ook egaliserend en isolerend.

XPS ondervloer

XPS is een polystyreen hardschuim dat in de vorm van platen wordt gebruikt als ondervloer. Deze platen zijn geschikt als ondervloer voor laminaat en parket. Je creëert hiermee de juiste laag tussen houten of betonnen ondergrond en vloer. Met een XPS ondervloer kies je voor een milieuvriendelijke, geluiddempende, isolerende en egaliserende oplossing.

Redupax ondervloer

Wil je graag een geluiddempende ondervloer? Een Redupax ondervloer is in dit geval de beste oplossing. De ondervloer is isolerend en zorgt voor 10dB aan geluidwering. Daarnaast vormen deze platen de perfecte laag tussen een houten of betonnen ondergrond en de te leggen laminaatvloer.

PU-rubber

PU-rubber is een rubberen ondervloer die geschikt is voor onder andere laminaat met vloerverwarming. Het rubber zorgt daarnaast ook voor vermindering van contactgeluid en is daarmee ideaal voor appartementen en woningen met meerdere verdiepingen.

https://www.ondervloershop.com/categorie/voor-laminaat/