Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Welke dakplaten heb ik nodig?

Dakplaten zijn platen die je in kunt zetten als dakbedekking. Het is een goedkope manier van dakbedekking. Het materiaal is namelijk goedkoop en veel mensen zijn prima zelf in staat dakplaten te plaatsen. Bovendien kan het materiaal eenvoudig gerecycled worden, wat dakplaten duurzaam maakt.

Daarnaast zijn dakplaten onderhoudsvriendelijk. De vraag is dus alleen nog welke dakplaten je precies nodig hebt. Dat hangt af van wat voor dak je wil hebben natuurlijk. Als je je brandhout wil opslaan, wil je een dak dat geen condens binnenlaat. Voor het dak van je woning, wil je voldoende isolatie. Dat kan met dakplaten

Geïsoleerde dakplaten

In je huis wil je dat de dakplaten geen kou of warmte geleiden. Dat doen ze in principe vrij snel, omdat dakplaten vaak metaal of staal zijn. Daarom heb je voor zulke daken geïsoleerde dakplaten nodig. Deze zijn voorzien van een laag isolatiemateriaal, zodat je geen last hebt van kou of warmte via het dak terwijl je die juist buiten wil houden. Meestal zijn dit geïsoleerde sandwichpanelen. Zo heb je gemakkelijk een geïsoleerd dak.

Anti-condens dakplaten

Veel schuren en garages zijn minder goed geïsoleerd en dat hoeft ook niet altijd. Wel is er een risico dat het vochtig wordt in die plaatsen. Dan zijn anti-condens dakplaten een ideale keuze. Deze zorgen namelijk dat de ruimte minder gemakkelijk vochtig wordt. Daarbij is het wel belangrijk dat de ruimte voldoende luchtcirculatie heeft. Anders blijft er alsnog vocht in de ruimte hangen. Dit soort dakplaten zijn bijvoorbeeld handig als je stookhout in een schuurtje opslaat of andere kwetsbare materialen.

https://www.dakplatenshop.be