Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Welke soorten siliconen en lijmen zijn er?

Wil je specifieke materialen aan elkaar vast maken en ben je op zoek naar een geschikte lijm? Dan zul je ontdekken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Op het gebied van siliconen en lijmen is er sprake van een uitgebreid assortiment van merken en soorten. Ga je voor een goede houtlijm van Rectavit of een alles-in-1 lijm van Tec7? De opties zijn eindeloos. Maar welke soorten siliconen en lijmen zijn er beschikbaar? Dat lees je hier.

Soorten lijm

In je zoektocht naar een goede lijm kom je veel opties tegen. Natuurlijk is er alleslijm en secondelijm, maar voor een specifieke klus vind je ook genoeg opties. Onderstaand vind je en overzicht van de meest gebruikte lijmsoorten:

Constructielijm: voor het lijmen en repareren van constructies met hout

Montagelijm: voor het lijmen van metaal, hout, steen en kunststof

Polyurethaanlijm: voor het lijmen van metaal, hout, glas, beton en steen

Polystyreenlijm: voor het lijmen van piepschuim en hardschuim isolatie op hout, beton en stucwerk

Twee componentenlijm: geschikt voor toepassingen als metaal, plastic, aardewerk, glas, metaal en leer.

Soorten siliconen

Het is daarnaast ook mogelijk om voor siliconen te kiezen. Je gebruikt siliconen over het algemeen voor het afdichten van naden, maar ook voor de montage van verschillende toepassingen. De meeste bekende opties zijn:

Siliconenkit: voor sanitair en keramische toepassingen

Siliconenkit acryl: voor het afdichten van naden en voegen bij sanitaire meubels

Siliconenkit bouw: voor beton, steen, glas, rubber, hout, metaal en kunststof Het is goed mogelijk om de juiste lijmen of siliconen te vinden die perfect passen bij jouw klus. Het is aan jou om te bepalen wat je nodig hebt: je kunt vervolgens eenvoudig en snel aanschaffen.

https://www.lijmshop.be