Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Werkt een verdampingkoeler ook thuis?

Een verdampingskoeler kent men vooral van de grote bedrijven waar ze werken in grote, warme fabrieken. Deze bedrijven gebruiken de verdampingskoelers om de lucht te ventileren en af te koelen. Maar zijn er ook verdampingkoelers voor thuis en werken deze ook hetzelfde?

Soorten verdampingskoelers

Deze verdampingkoeler voor thuis heb je in meerdere vormen en maten, wil je hem in de vorm van een ventilator of wil een verdampingkoeler die eruit zien als een lucht bevochtiger? Het kan allemaal. Het is dan ook mogelijk dat er een heleboel keuze is. Er is dan ook verschil tussen de capaciteit die ze kunnen verwerken binnen een bepaalde aantal tijd. Dit is namelijk het aantal liter water wat in het apparaat gaat.

Gebruik van een verdampingskoeler

Waar veel mensen een verdamper gebruiken om het kouder te krijgen in huis, zal deze het echter maar een paar graden omlaag brengen. Dit heeft te maken met de luchtvochtigheid. Maar omdat de lucht bevochtigd is met koud water, zal deze kouder aanvoelen dan die daadwerkelijk is. Omdat een verdampingskoeler de luchtvochtigheid omhoog brengt, is het belangrijk om warme, maar droge lucht toe te voeren. Ander is er een kans dat de luchtvochtigheid te hoog wordt en dit is ongezond.

Voordelen

Het stroomverbruik van een verdampingskoeler is een stuk lager dan die van een airco, met de huidige energieprijzen is dat zeer welkom als een apparaat energiezuinig is. Een airco gebruikt men eigenlijk alleen binnen, terwijl een verdampingskoeler ook buiten gebruikt kan worden om op het terras te koelen. Zo heb je ook in de zomer een heerlijk fris moment in de tuin. Een airco is een stuk duurder dan een verdampingskoeler, vaak bijna de helft van de prijs. Dus waar ga jij voor? Voor de airco of voor de verdampingskoeler, ik weet t wel!

 

https://duravert-portacool.com/verdampingskoeler/