Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Zo kies je de binnendeuren die het beste passen bij jouw interieur

Als je je huis opnieuw aan het inrichten bent zullen nieuwe binnendeuren misschien niet iets zijn waar je direct aan denkt. Echter zetten ze juist wel vaak de toon voor de sfeer die er hangt in een huis. Naast dat de deuren heel effectief zijn doordat ze bijvoorbeeld de slaapkamer van de badkamer kunnen scheiden of de hal van de woonkamer, zijn het vooral ook zeker catchy items die altijd op zullen vallen want binnendeuren kun je altijd zien. Daarom is het belangrijk om goede keuzes maken wanneer het hierop aankomt. Vind jij het lastig om de juiste binnendeuren uit te kiezen die mooi passen bij de rest van jouw huis? Dan gaan de volgende tips jou vast en zeker verder helpen.

Analyseer de stijlen die jij terug laat komen in jouw interieur

Om te kunnen bepalen of een binnendeur zal passen bij de stijl die jij gebruikt in jouw interieur zal je deze stijl eerst moeten analyseren. Vaak is het een mix van meerdere stijlen. Vaak zie je bijvoorbeeld een minimalistische, Scandinavische stijl die de boventoon voert. Daarbij passen moderne deuren dan weer erg mooi. Hanteer jij eerder een industriële look in huis dan kan een metalen deur juist weer een echte musthave zijn.

Welke kleur zullen jouw binnendeuren worden

In verreweg de meeste woningen in Nederland zie je witte of in ieder geval zeer lichte binnendeuren. Hierdoor lijkt men soms te vergeten dat er een heel kleurenpalet is waaruit men kan kiezen wanneer het gaat om nieuwe deuren. Het voelt vaak veilig om te gaan voor wit, maar hiermee laat je de deur soms juist wegvallen in het geheel. Denk eens aan kleuren die jij vaker terug laat komen in jouw interieur en evalueer of het een mogelijkheid is om die kleur ook op jouw deur te gebruiken. Dit hoeft niet eens per se een hele kleurrijke soort te zijn, maar kan net zo goed gaan om zwart, bruin of grijs.

https://www.portesinterieures.be

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger?

Laminaat kopen: waar denk je over na?

Ventilatiesysteem E