Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

3 tips om met meer plezier te gaan werken

Geen zin
Je hebt wel eens van die periodes of dagen dat je echt geen zin hebt om te gaan werken. Het liefst zou je de hele dag in bed blijven liggen, onder die heerlijk warme dekens. Toch moet je een manier vinden om gemakkelijker uit bed te stappen – het liefst met het goede been – en je werk zo leuk mogelijk te maken. Hieronder vind je een paar tips die ervoor zorgen dat jij met meer plezier naar je werk gaat.

1. Zoek uit waar jij tegenop kijkt
Denk eens goed na over de aspecten van je werk die jij vervelend vindt. Is je werk bijvoorbeeld te eentonig? Probeer dit dan eens aan te kaarten bij je baas. Leg uit dat je graag meer uitdaging zou hebben en vertel ook welke werkzaamheden jij leuk en minder leuk vindt. Misschien is het wel mogelijk om de werkzaamheden die jou energie geven vaker uit te voeren. Of misschien zie je wel mogelijkheden of ideeën om nieuwe taken op je te nemen. Initiatief tonen wordt in ieder geval vaak gewaardeerd.

2. Upgrade jouw werkplek
De omgeving waarin je werkt, is onder andere belangrijk voor jouw concentratie, creativiteit en productiviteit. Zorg er daarom voor dat jouw werkplek zo aangenaam en gezellig mogelijk is. Zet bijvoorbeeld een paar leuke plantjes of foto’s neer, investeer in een goede bureaustoel en zet alvast een pot thee en wat lekkers klaar. Zo wordt werken al een heel stuk aantrekkelijker!

3. Plan een werkvakantie
Bekijk of het mogelijk is om jouw werkzaamheden uit te voeren tijdens een werkvakantie (alleen of samen met je collega’s). Werkvakanties hebben namelijk verschillende voordelen. Verandering van omgeving heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op het energieniveau en de creativiteit. Bovendien kun je tijdens zo’n vakantie makkelijker je eigen uren indelen, waardoor je stressniveau vermindert. In je vrije tijd ga je lekker de omgeving verkennen of geniet je van de rust. Stiekem voelt het aan als een echte vakantie.

https://www.goededoelenwereld.nl