Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

Agenda of notitieboek, moleskinene leuchtturm

Agenda of notitieboek, moleskineen leuchtturm

In plaats van een app of gadget die beweert uw productiviteit een boost te geven, kunt u overwegen te investeren in een goede papieren planner. Er is genoeg onderzoek dat laat zien hoe het daadwerkelijk opschrijven van je takenlijst en planning voor de dag – in plaats van het uit te typen op een laptop of iPhone – ervoor zorgt dat je je meer betrokken voelt bij de taak die voorhanden is. En als het jaar voorbij is, wordt een fysieke agenda 2021 een artefact – een tijdcapsule, zo je wilt – van de gebeurtenissen van dat kalenderjaar. Het doorbladeren van de geliefde Hobonichi Techo-planners die ik in de loop der jaren heb gebruikt, geeft me bijna net zoveel plezier als het krabbelen ervan.

En hoewel ik het grootste deel van mijn volwassen leven toegewijd ben aan Hobonichi Techo, heb ik de schrijfbehoeften van de strateeg lang genoeg behandeld om te weten dat het overweldigend kan zijn om de juiste planner te vinden in de zeer uitgestrekte en zeer bijzondere wereld van papierwaren. (Ik heb deze lijst tenslotte elke januari getrouw bijgewerkt en kreeg de taak om de beste notitieboek te selecteren voor ons enorme verhaal over het testen van notebooks.)

Dus om de beste agenda’s te vinden, spraken we met velen productiviteit experts, levenscoaches en mensen die van briefpapier houden (inclusief een paar strateeg medewerkers) over hun favorieten, en vervolgens onze archieven doorzocht voor opvallende stijlen waarover we eerder hebben geschreven. Elk van de 27 hieronder aanbevolen agenda’s zal zeker een lange weg gaan om u dit jaar op het goede spoor te houden.

We hoorden voor het eerst over de wekelijkse agenda van het Duitse Leuchtturm1917 van de zelfbenoemde “agenda user”. Zoals ze schrijft, is de harde kaft van de planner perfect om onderweg te plannen of aantekeningen te maken op schoot; en de lay-out ideaal: dagen aan de ene kant, ruimte voor notities aan de andere kant.” miss Thompson, de blogger achter Plan Another Day op Instagram, is ook dol op deze agenda omdat deze ‘een eenvoudige wekelijkse lay-out heeft die op veel manieren kan worden gebruikt’. De twee jaren agenda begint in januari 2022 en duurt tot december 2023, waardoor het behoorlijk kosteneffectief is.

Penworld zegt dat “een vrij georganiseerde agenda met ruimte voor lijsten en het stellen van doelen”, zoals deze van Moleskine agenda, misschien beter is voor mensen die het wat rustiger aan hebben gedaan en gewend zijn “hun agenda’s digitaal bij te houden”. Het heeft een eenvoudige lay-out: wanneer geopend, zijn de pagina’s aan de linkerkant onderverdeeld in dagen van de week, terwijl de rechterkant is bekleed om aantekeningen te maken.