Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

Apple iPad weetjes, tips en tricks

Apple bracht afgelopen september iOS 15 uit, waarmee de Focus-modus, FaceTime-updates, nieuwe Memoji, notificatie-updates en meer naar de iPhone kwamen. Het bedrijf bracht ook iPadOS 15 uit, dat veel van de nieuwe functies van de iPhone deelde en enkele van zijn eigen functies toevoegde. Ondertussen zijn er enkele leuke trucs die je misschien nog niet kent. Lees ze allemaal!

Organiseer je apps

Zijn je apps verspreid over meerdere startschermen? Organiseer ze in mappen voor gelijksoortige apps en je kunt sneller vinden wat je zoekt. Je kunt zelfs mappen naar je Dock slepen voor snelle toegang tot favorieten, dus we hebben bijvoorbeeld werk- en nieuwsmappen in de onze voor onze meest gebruikte apps. 

Om een ​​map te maken, druk je lang op een app-pictogram, tik je op Beginscherm bewerken en sleep je het icoon over een andere app heen. Laat los en je ziet je map!

Kijk wat er allemaal draait

Veeg omhoog vanuit de Dock en je ziet je recente apps met grote iconen om ze gemakkelijker te kunnen identificeren. Je kunt vanaf hier een app sluiten door deze naar boven te vegen, of naar een app schakelen door erop te tikken.

Gebruik een iPad standaard

Een tablet houder zorgt er niet alleen voor dat je ergonomisch verantwoord kan kijken naar je favoriete serie of film, deze beschermt je iPad ook nog eens tegen vallen, stoten en in veel gevallen tegen vocht. 

Volledige controle

Veeg naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het startscherm om het Control Center weer te geven, dat snelkoppelingen heeft voor alledaagse taken zoals het aanpassen van de helderheid en het volume, het in- en uitschakelen van Bluetooth, het vergrendelen van de schermoriëntatie enzovoort.

Als je smart home-apparaten hebt, kun je deze ook vanaf hier bedienen. Het Controlecentrum is aanpasbaar: Ga naar Instellingen > Controlecentrum en je kan bedieningselementen toevoegen of verwijderen.

Gebruik het geheime trackpad

Als je de spatiebalk ingedrukt houdt wordt het een trackpad: als je vinger beweegt, beweegt ook de cursor. Echt een zegen voor het bewerken van documenten!

Zeg nee tegen meldingen

Het lijkt erop dat elke app wil dat je meldingen inschakelt, en sommige maken misbruik van je vertrouwen door je te overweldigen met ongewenste advertenties. Zet ze op stil door naar Instellingen > Meldingen te gaan, waar je app-meldingen kunt aanpassen en specifieke apps kunt dempen.

Gebruik een iPad VPN

Als je toegang hebt tot een virtueel particulier netwerk, kan je iPad hiermee verbinding maken. Ga gewoon naar Instellingen > Algemeen > VPN en voer de relevante details in. Naast het beveiligen van je gegevens kan je met een VPN allerlei internetblokkades omzeilen, bijvoorbeeld om Ziggo Go in het buitenland te kijken

Stroomlijn wifi

In Instellingen > Wi-Fi kun je instellen dat je iPad automatisch lid wordt van je iPhone Personal Hotspot door de optie Auto-Join Hotspot onder aan het scherm in te schakelen. Je kan ook de meldingen uitschakelen die verschijnen wanneer je iPad een nieuw draadloos netwerk detecteert in het gedeelte Vragen om lid te worden van netwerken.

Ontdek de echte energieslurpers

Gebruik Instellingen > Batterij om de gezondheid van de batterij van je iPad te bekijken en om erachter te komen welke apps het meeste energie gebruiken. Deze app-lijst kan je helpen bij het identificeren van apps die mogelijk te veeleisend zijn, of apps die op de achtergrond worden uitgevoerd waarvan je niets af wist. 

Tekstsnelkoppelingen gebruiken

Als je de neiging hebt dezelfde stukken tekst steeds weer te gebruiken, stel ze dan in als Tekstvervangingsitems in Instellingen > Algemeen > Toetsenborden. Hiermee kan je snelkoppelingen maken, dus we hebben bijvoorbeeld een puntkomma gevolgd door “geenzinin” om beleefde antwoorden op werk emails te automatiseren.

Gebruik Emoji

Om emoji te gebruiken, tik je gewoon op de smiley-toets linksonder op het schermtoetsenbord van je iPad; tik op ABC om terug te keren naar normaal. Geen smileys? Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenborden > Nieuw toetsenbord toevoegen en selecteer Emoji in de lijst.