Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

Het werk van een webdesigner

Wat doet een webdesigner?

Een webdesigner doet alles wat met het ontwikkelen van een website te maken heeft. Je kunt hem of haar een logo laten maken voor je website of webshop. Maar ook kunnen ze de complete huisstijl voor jouw bedrijf doen. Dit gaat verder als alleen de website denk bijvoorbeeld aan flyers, visitekaartjes en briefpapier. Sommige zijn zelfs gespecialiseerd in SEO teksten schrijven. Dit zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine. Naast een mooi plaatje wil je ook gevonden worden in de zoekmachine. Doen ze dit niet zelf dan hebben ze vaak een collega die dit voor jou kan doen. Je wilt namelijk alles in 1 keer alles goed doen.

Waar bestaan de werkzaamheden van een webdesigner uit?

Een webdesigner doet veel verschillende werkzaamheden. Vaak voeren zij ook het kennismakingsgesprek met jou. Zo krijgen ze een duidelijk beeld over de organisatie. Het website ontwerp moet namelijk echt bij jouw bedrijf passen. Geen haastwerk maar een duidelijke visie zodat je ook een goede naamsbekendheid creëert. Ook leveren zij vaak tussentijds verschillende versies op. in deze fase krijg je vaak nog de kans om aanpassingen te laten verwerken. Dit is voordelig voor jou en je webdesigner. Hij of zij doet dan namelijk ook niet teveel werk voor niets en jij krijgt waar voor je geld. Het uurtarief van een webdesigner komt daarom ook maar op 30-50 euro per uur uit als je alles gaat optellen.

Wat zijn de tarieven

De tarieven van een webdesigner kunnen verschillen per bedrijf. Dit is vaak afhankelijk van de ervaring die de webdesigner heeft of de tarieven die het bedrijf hanteert. Vraag daarom ook altijd een gespecificeerde offerte aan zodat je weet wat ze daadwerkelijk gaan doen. Veel bedrijven zeggen dit kost een website en daar moet je het mee doen. Maar dat is geen werkwijze. Gelukkig geven de kleinere ondernemers wel altijd een specificatie. Dan weet je ook te verantwoorden waar je geld naartoe gaat. En vaak zorgen zij juist voor dat unieke plaatje en een goede vindbaarheid. Het uurtarief kan verschillen van 30 tot wel 120 euro per uur. Maar kijk altijd wat je kunt krijgen voor het bedrag dat jij in je hoofd hebt. Zo maak je de juiste beslissing!

De meerwaarde van een webdesigner

Een goede webdesigner geeft veel meerwaarde aan je bedrijf. Zo krijg je vaak een mooie en functionele website. De klant is koning en moet eigenlijk binnen maximaal 2 klikken terecht komen bij wat hij of zij zoekt. Daarnaast wil je ook dat het er modern uitziet. En gevonden worden in de zoekmachine is ook een belangrijk punt.