Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

Je VOG aanvragen

Bij sommige werkgevers moet je je VOG aanvragen omdat dit wettelijk verplicht is. VOG staat voor verklaring omtrent het gedrag. Branches waarbij de VOG aanvragen wettelijk verplicht is zijn bijvoorbeeld de kinderopvang of het onderwijs. Een VOG is dan ook letterlijk een verklaring waaruit blijkt dat je verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van de functie of taak. Er wordt eigenlijk gewoon gekeken of je geen strafbare dingen op je naam hebt staan die een risico vormen voor het vervullen van de functie of taak.

 

Aanvragen

Wanneer je een VOG gaat aanvragen dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Het kan namelijk online, maar ook offline. Online is tegenwoordig het snelste. Kijk van tevoren wel goed naar alle aanbieders. Er zijn namelijk veel aanbieders die een soort tussenpartij zijn. Zo hoef je zelf niks te doen, alleen je gegevens in te vullen en te betalen. Er is echter wel maar een partij die de VOG uitgeeft, dit is Justis. Voor een VOG aanvraag zou je nooit meer dan €45 euro kwijt mogen zijn, dus let hier goed op.

 

VOG

Je VOG is binnen, maar welke gegevens staan hier eigenlijk op? Op de VOG komen meerdere persoonlijke gegevens te staan. Zo komen je intialen erop, maar ook je achternaam, geslacht, adres, geboortedatum en geboorteplaats. Naast dat dit van belang is zijn ook je functie en de naam van de organisatie van belang. Weet dat de screening van de VOG plaats heeft gevonden op basis van een bepaald screeningprofiel. Dit screeningprofiel wordt door je werkgever samengesteld, hier heb je dus zelf geen invloed op. Je ontvangt je VOG per post. Je werkgever kan dus in eerste instantie niet zien wat er op je VOG staat, totdat je de VOG persoonlijk bij je werkgever afgeeft. Vaak wordt dit wel gevraagd door de betreffende werkgever, zodat ook hij of zij zeker weet dat er iemand in dienst komt die helemaal betrouwbaar is.

https://aanvraag-zzpvog.nl/

Gerelateerde artikelen

Financieel sturen door inzicht

Ajax alarmsysteem

Op zoek naar een demontabele container in RAL kleur? Hier zit u goed!