Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

Lees hier meer over glasfolie

Een manier waarop je flink kunt besparen op de energierekening, is door het laten plaatsen van folie raam. Veel grote gebouwen als musea en bedrijfspanden maken daarnaast tegenwoordig vaak gebruik van folie op hun ramen, omdat het ook extra beveiliging biedt voor de spullen die erin staan. Er zijn diverse soorten folie op de markt. Zo heb je zonwerende en UV-werende folie, die als voornaamste doel hebben om de warmte in de zomer buiten te laten en in de winter juist de warmte binnen te houden.

Veiligheid door middel van folie raam

Daarnaast zijn er privacy folie en veiligheidsfolie, die vooral worden gebruikt voor het beschermen van eigendommen. Privacy glasfolie zorgt er namelijk voor dat mensen niet meer de ruimte binnen kunnen kijken en dus niet kunnen zien wat er binnen staat. Veiligheidsfolie is voorzien van een extra sterke lijmlaag, die ervoor zorgt dat het inbreken via de ramen vrijwel onmogelijk wordt.

Er zijn ook nog andere soorten raamfolie op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld buitenfolie, dat je aan de buitenkant van ramen kunt bevestigen. Dit doe je in situaties waar je geen folie aan de binnenkant van de ramen mag of kan plakken. Buitenfolie heeft dezelfde zonwerende werking als zonwerende of UV-werende folie. Ten slotte bestaat er ook nog folie voor kunststof. Dit folie kun je op kunststof ramen plakken. Deze ramen vind je bijvoorbeeld terug in schuren, lichtkoepels of loodsen.