Goede doelen wereld
Image default
Zakelijk

Veilig AVG videobellen tijdens corona

Veilig AVG videobellen tijdens corona

Midden in deze onzekere tijden heeft de corona pandemie ons zeker iets duidelijk gemaakt, en dat is dat de vraag naar meer hoogwaardige digitale zorg nodig is. Ziekenhuizen , huisartsenpraktijken en prikposten hebben ondervonden hoe fragiel het zorgsysteem kan zijn wanneer een gevaarlijk virus zich verspreid onder de mensen. Veel zorgprofessionals en instanties proberen daarom te zoeken naar een ideale oplossing. In dit kader werpt Vcare zich daarom graag op als sparringspartner voor zorg en MKB en slimme oplossingen aan te bieden die toekomstbestendig zijn. Eén daarvan is veilig beeldbellen met de zorgverlener.

Gratis vs. zakelijke beeldbellen

Beeldbellen is zeker niets nieuws. We kennen langzamerhand de bekende gratis beeldbel oplossingen die standaard geïnstalleerd zijn op onze mobiele telefoons of computer. We noemen o.a. Skype, Facetime, MS teams, Zoom en Whatsapp. Al deze bekende software applicaties zijn prima programma’s om beeld te bellen. Echter houden deze applicaties geen rekening met AVG, NEN en ISO standaarden als het gaat om informatiebeveiliging. Vooral voor zorgverleners is dit belangrijk om te weten omdat met het gebruik van deze apps zij ook de veiligheidsrisico’s moeten onderkennen die er mogelijk kunnen zijn. Een goed voorbeeld is dat persoonsgegevens van Whatsapp op de servers van Facebook opgeslagen kunnen worden. Geen prettige gedachte dus om te weten als u te maken heeft met privacy gevoelige data zoals patiëntengegevens.

Video connect voor de zakelijke markt

Vcare biedt daarom een eigen beeldbel dienst genaamd Video connect. Video connect is specifiek ontwikkeld voor de zakelijke markt, en met name dan voor de zorg om 100% AVG videobellen te garanderen. Een groot voordeel van onze beeldbel app is dat deze zonder installatie van software of app te gebruiken is. Ons videobel oplossing maakt gebruik van een innovatief cloudplatform waarbij de zorgverlener een unieke videolink kan sturen via sms of email. De ontvanger kan direct een beeldbel verbinding opzetten, en indien gewenst ook een tweezijdig verbinding zodat professional en patiënt elkaar kunnen zien. Onze applicatie is volledig ontwikkeld in lijn met ISO 27001 en NEN 7510 en voldoet zodoende aan de hoogste norm voor privacy waarborging van persoonsgegevens.

Speciaal ontwikkeld voor de zorg

Ons communicatieplatform Vcare connect is in de basis helemaal afgestemd aan de wensen van zorgprofessionals in Nederland. Het biedt namelijk slimme integraties met bestaande huisartsinformatie systemen HIS en HAPS van de grootste aanbieden in de markt – Topicus, Chipsoft en Pharmapartners.

Dankzij deze integratie kunnen alle patiëntengegevens ingelezen worden door ons cloudplatform en gebruikt worden in de cloud door medewerkers. Vanuit Vcare connect kunt vervolgens profiteren van:

 • Automatische herhaalrecepten
 • Log registratie van gebruikers
 • Toegangscontrole en registratie van gebruikers
 • Telefoongesprek opname voor kwaliteitsdoeleinden
 • Automatische doorverwijzing telefoongesprek naar collega
 • Noodscenario bij calamiteiten
 • Email to fax service
 • Van vast naar mobiel bellen
 • Visualisatie prestaties en rapportage voor management
 • Verzekerde E-consulten bieden

Vcare connect is dusdanig ontwikkeld dat het schaalbaar en flexibel is voor iedere zorgorganisatie. En omdat ons systeem voldoet aan de hoogste norm van betrouwbaarheid en veiligheid, profiteren ook MKB bedrijven van deze kwaliteit. Het is een prettige gedachte dat uw zakelijke telefonie ook voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden in de markt.

Aandachtspunten gratis beeldbel-applicaties

Bent u toch voornemens om te kiezen voor een gratis beeldbel applicatie zoals Zoom of Skype, houd er dan rekening mee dat u te maken kunt krijgen met onderstaande zaken.

 • Er kunnen vertrouwelijke zaken opgeslagen worden zonder vooraf toestemming
 • Bespreek van te voren dat u gebruik maakt van gratis software, zodat u zich op kunt beroepen op de risico’s
 • Maak gebruik van verwerkersovereenkomst
 • Deelt de software persoonsgegevens dat u weet? Meld het dan duidelijk van te voren

Veilig AVG videobellen?

Wilt u liever kiezen voor een betrouwbaar en veilig beeldbel systeem dat niet zomaar gegeven opslaat voor marketingdoeleinden? Kies dan voor Video connect van Vcare. Maak een afspraak met onze adviseurs voor een demo. Mail ons op verkoop@vcareconnect.nl of bel ons via 088-4800900

https://www.vcareconnect.nl/