Goede doelen wereld
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een Variantloods als werkplaats, opslagplaats of garage

De Variantloods is één van de soorten loodsen die u bij Systeem Loodsen Bouw B.V. kunt huren of kopen. Dit type is zowel geschikt voor tijdelijke als permanente bouw en kan u op diverse manieren van dienst zijn. Alhoewel een loods meestal wordt gezien als een overdekte opslagplaats, kan deze ook als garage of werkplaats dienen. Maar ook als expositieruimte of podium tijdens evenementen. Veel Nederlandse bedrijven maken gebruik van een bouwwerk als een Variantloods. Dit type loods geniet voornamelijk populariteit vanwege de flexibiliteit die hij met zich meebrengt.

Hoe wordt een loods samengesteld?

Een loods zoals bijvoorbeeld een Variantloods lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige constructie. Echter geldt hierbij dat schijn bedriegt. Een loods betreft een ingewikkeld bouwwerk dat aan tal van (veiligheids)eisen moet voldoen. Meestal vormt een staalconstructie zijn basis. Steunbalken en dakspanten, de dragers van de dakconstructie, worden met bouten, moeren of andere bevestigingsmiddelen aan elkaar vastgemaakt. Metaal of kunststof vormt meestal de beplating. De draagconstructie is in verreweg de meeste gevallen niet zo stevig als bij andere gebouwen, omdat er van lichte materialen gebruik wordt gemaakt. 

De belangrijke rol van loodsenbouw

Binnen de bouwsector is de loodsenbouw een onmisbare schakel, die zich heeft gespecialiseerd in de bouw van loodsen zoals de Variantloods. Afnemers van loodsen zijn veelal agrarische bedrijven, maar ook garagebedrijven en werktuigbouwkundige bedrijven. De loodsenbouw ontwerpt en bouwt loodsen zoals de Variantloods, daarbij rekening houdend met de specifiek geldende eisen. U kunt zich voorstellen dat er voor elke sector weer andere regels en voorkeuren gelden. De verschillen kunnen de omvang, de constructie, maar ook de vormgeving betreffen.

Systeem Loodsen Bouw B.V. als specialist in loodsenbouw

Zoals gezegd is loodsenbouw niet eenvoudig en betreft dit een proces dat uit handen wordt gegeven aan een specialist. Systeem Loodsen Bouw B.V. heeft inmiddels enkele tientallen jaren ervaring op dit gebied en weet voor elke opdrachtgever de juiste loods af te leveren. Constructeurs en bouwkundigen werken hier samen aan. Behalve de Variantloods verkoopt en verhuurt Systeem Loodsen Bouw B.V. ook Zadeldakloodsen en Romneyloodsen. Tevens geldt het bedrijf als specialist in de renovatie en restyling van bestaande loodsen.

https://www.systeemloodsenbouw.nl/

Gerelateerde artikelen

Krijg nieuwe medewerkers met de hulp van een bedrijfsfilm

Zorgeloos een compressor huren bij dit bedrijf uit Amsterdam

Deze gespecialiseerde airco installateur uit Limburg helpt u graag