Hulp van een outplacementbureau

Loopbaanbegeleiding, outplacement en coaching zijn termen die je de laatste jaren wel vaker hoort. Maar wat is het nu precies? En wanneer maakt u er gebruik van?
Mensen die gebruik maken van loopbaan coaching hebben daar vaak verschillende redenen voor, de meest voorkomende zijn:

–    De persoonlijke werksituatie is of wordt gewijzigd als gevolg van veranderingen in de organisatie waar iemand werkt;
–    Iemand is momenteel werkloos of dreigt werkloos te worden;
–    Iemand is vastgelopen in zijn of haar huidige baan en zoekt een nieuwe uitdaging;
–    Iemand zoekt ondersteuning in het huidige werk.

Een loopbaan- of outplacementbureau is ook in te zetten wanneer iemand als zelfstandig ondernemer wil beginnen en ondersteuning wil bij de stappen die ondernomen moeten worden. Of iemand wil praktische hulp bij het solliciteren, dat kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld omdat iemand enige tijd uit het arbeidsproces is geweest  en weer actief wil worden op de arbeidsmarkt. Vaak kan er dan eerst gestart worden met het onderzoeken van iemand kwaliteiten en drijfveren en hoe deze vertaald kunnen worden naar concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Outplacement

Outplacement is begeleiding voor mensen die, vrijwillig of gedwongen, vertrekken bij de huidige werkgever en persoonlijke begeleiding wensen.
Allereerst wordt er aandacht besteed aan het afscheid nemen. Een goede verwerking is nu eenmaal noodzakelijk om alle energie weer volop te richten op ander werk, naar een nieuwe toekomst. Vervolgens gaat het om het bepalen van een concreet persoonlijk plan van aanpak. Een persoonlijke begeleiding in het onderzoeken van kwaliteiten, wensen en mogelijkheden. Met als uiteindelijk doel, het vinden van een passende, nieuwe uitdaging.

Loopbaanbegeleiding en carrière ontwikkeling

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van individuen in hun carrière, op weg naar een volgende stap buiten of binnen hun huidige organisatie.
Als iemand het gevoel heeft vast te lopen in zijn of haar loopbaan en zich afvraagt of hij/zij dit werk de komende jaren nog wel wil blijven doen biedt loopbaanbegeleiding uitkomst kan ontdekt worden wat iemand werkelijk wilt.

https://www.outplacementverzekering.nl