Goede doelen wereld
Image default
Zakelijke dienstverlening

Machinaal bestraten met een arbeidsvriendelijke techniek

De techniek van het machinaal bestraten is ontwikkeld om het vak van de stratenmakers arbeidsvriendelijker te maken. Het vak van de stratenmaker is namelijk erg arbeidsintensief, waardoor vele stratenmakers op jonge leeftijd last krijgen van lichamelijke ongemakken die het werken soms zelfs onmogelijk maken. De werkzaamheden van de stratenmaker vinden buiten plaats, in weer en wind. Daarnaast moet een stratenmaker veel zware stenen en banden tillen en werkt men in een gebukte houding en zitten zij ook op de knieën. Beide houdingen vergen veel van het lichaam. Vanuit Europese wetgeving is bepaald dat straten moeten worden aangelegd met behulp van arbeidsvriendelijke machines om het werk van de stratenmakers minder intensief en dus minder schadelijk te maken. Op deze manier loopt het aantal arbeidsongeschikte stratenmakers terug en kan men langer blijven werken.

Minder lichamelijke klachten en beperkingen

RoadPrinter neemt haar zorgplicht van werkgevers ten opzichte van hun werknemers uiterst serieus. Dit is één van de redenen waarom RoadPrinter werkt met machinaal bestraten. Deze techniek verlicht namelijk de lichamelijke werklast voor stratenmakers, waardoor er minder statenmakers kampen met lichamelijke klachten en beperkingen. Een van de grote voordelen van het machinaal bestraten is daarmee de verbetering van de arbeidsomstandigheden van stratenmakers.

Imago boots voor de stratenmaker

Het verbeteren en verlichten van de arbeidsomstandigheden van stratenmakers moet er ook voor zorgen dat er weer meer interesse komt in het vak. Momenteel is er onder schoolverlaters niet erg veel interesse om stratenmaker te worden. Door de zware werkzaamheden en de vele stratenmakers die uiteindelijk moeten stoppen met werken omdat ze afgekeurd zijn, heeft het vak een minder positief imago ontwikkeld. Het machinaal bestraten verschuift de werkzaamheden van handwerk naar het werken met apparatuur. Niet overal kan gebruikt worden gemaakt van machinaal straten en wordt er dus alsnog handmatig gewerkt. Dit maakt de werkzaamheden afwisselender wat bijdraagt aan het terechte positieve beeld van dit mooie vak.

https://roadprinter.nl/

Gerelateerde artikelen

Hulp van een outplacementbureau

Zorgeloos een compressor huren bij dit bedrijf uit Amsterdam

Bestel een betrouwbaar systeem voor toegangscontrole