Goede doelen wereld
Image default
Zakelijke dienstverlening

Vermijd brandoverslag dankzij deskundig brandpreventie-advies

Brandoverslag, het overslaan van brand van het ene gebouw naar een ander gebouw, is een reëel gevaar bij brand in een bedrijfspand. Dit brengt risico’s en kosten met zich mee voor de zaak waar de brand ontstond. Maar de brand kan bijvoorbeeld ook overslaan op een huis naast uw bedrijfspand en zo nog meer mensen in gevaar brengen. Omwille van de grote gevaren bij brandoverslag, zijn er bij wet vastgelegde maatregelen en normen waaraan bedrijven moeten voldoen om brandoverslag te voorkomen. Deze voorwaarden maken deel uit van het Bouwbesluit en zijn bekend als de Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (WBDBO) eis.

Wat houdt de WBDBO-eis in?

De WBDBO-eis stelt dat een gebouw met worden verdeeld in zogenaamde brandcompartimenten om branddoorslag naar andere delen van het gebouw of brandoverslag naar een ander pand te voorkomen. Door een pand onder te delen in compartimenten, kan de brand worden geïsoleerd tot het compartiment waarin deze ontstond en kunnen brandoverslag en branddoorslag worden voorkomen. Uiteraard is het opdelen van een pand in dergelijke compartimenten, meer dan het bouwen van een muur of plaatsen van een deur. Er komen complexe berekening bij kijken om te zien waar de compartimenten moeten worden verdeeld. Hiervoor doet u een beroep op een expert.

De expert in berekeningen voor brandoverslagpreventie

RBG is een deskundig bedrijf dat zich specialiseert in brandpreventie. Bij deze experts kunt u terecht voor een deskundige berekening omtrent de preventie van brandoverslag en het creëren van brandcompartimenten in uw bedrijfspand. De experts stellen een offerte op en geven eerlijk advies omtrent de slaagkans van brandwerende voorzieningen. Ze helpen u graag om de kosten van brandoverslagpreventie te beperken, zonder te raken aan de veiligheid en de WBDBO-eis. Zo is het mogelijk dat uw geen extra voorzieningen moet plaatsen en dat de huidige afstand tussen gevel- en dakopeningen voldoende is om brandoverslag te vermijden. Is dit bij u ook het geval? Schakel de experts van RBG in voor een deskundige berekeningen en ontdek het!

https://rbg-bv.nl/

Gerelateerde artikelen

Hulp van een outplacementbureau

Een goed schoonmaakbedrijf nabij Rotterdam voldoet aan deze eisen

Waarom is er zo veel onduidelijkheid over zakelijke leningen in Nederland op dit moment?