Goede doelen wereld
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is er zo veel onduidelijkheid over zakelijke leningen in Nederland op dit moment?

We krijgen veel vragen over de zakelijke leningen in Nederland en Amerika. Velen zijn afkomstig van onze collega’s die onze mening willen over de commerciële leenactiviteiten.

Uiteraard zijn er mensen die veel verstand hebben van leningen

Warren Buffet was vanmorgen op de radio. Hij zei: “Als de markten hebberig zijn, wees dan bang”. Als de markten bang zijn, ben je hebberig.” Ik denk dat we allemaal dat perspectief kunnen toepassen op onze posities in de commerciële leenhandel. Over een paar jaar is de kredietcrisis voorbij. Het commerciële leenbedrijf zal anders zijn, maar het zal nog steeds levensvatbaar zijn.

Zakelijke kredieten worden soms moeilijker te verkrijgen

Er zal zeker meer overheidsregulering zijn en waarschijnlijk een intensievere herziening van de kredietbeoordelingsbureaus die er zijn, zoals humeurigheid, enz. Misschien zal er een nieuw type kredietstructuur komen ter vervanging van het huidige CMBS-platform, maar de spelers die zich terugtrekken zullen zichzelf schoppen als ze zien dat hun concurrentie serieus geld oplevert en ze zullen nog steeds de “touwen” van hun nieuw gekozen veld leren. De overlevenden zullen grote vooruitgang boeken op het gebied van marktaandeel.

Er kunnen behoorlijk wat problemen worden opgelost

Wij geloven dat de problemen kunnen en zullen worden opgelost. Dit is gewoon weer een recessie in een lange lijst van hen. We gaan hier elke 10 tot 15 jaar doorheen. Nu is het tijd om je aan te passen en je vaardigheden te verfijnen – niet de tijd om je terug te trekken. We hebben de neiging om veel na te denken over wat er nog gefinancierd moet worden. Welke geldschieters en banken kijken nog steeds naar deals? Het maakt niet uit wat de lener wil of denkt dat hij moet krijgen. Het is meer een houding van nemen of laten.

De leningen voor zakelijke doeleinden worden steeds beter

De commerciële leenhandel gaat nog steeds vooruit, met een mankement zeker, maar het gaat nog steeds vooruit. We zijn bijvoorbeeld nog steeds bezig met het afsluiten van leningen. Zowel de eigenaar als de investering. Dit is het moment waarop mensen aanzienlijke rijkdom opbouwen omdat ze koopjeskansen oppikken of stukken marktaandeel nemen die in normale tijden gewoonweg niet mogelijk zouden zijn.

https://spaarbuidel.nl